Οικονομικά νέα

Εκτύπωση
Το οροπέδιο του Λασιθίου έχει υψόμετρο 850 μέτρα και καλύπτει μια έκταση 25 χιλιάδων στρεμμάτων. Πρόκειται για ένα εύφορο Οροπέδιο που φημίζεται για την παραγωγή του σε κηπευτικά και φρούτα.
Ο δρόμος που κάνει τον γύρο του Λασιθίου έχει έκταση 23 περίπου χιλιομέτρων και κατά την διάρκεια αυτής της διαδρομής διασχίζει κανείς τα 21 χωριά που είναι κτισμένα σ? αυτό. Οι κορυφές του όρους Δίκτη περιτριγυρίζουν το οροπέδιο και δημιουργούν τοπία μοναδικής ομορφιάς.
Χαρακτηριστικό των χωριών είναι ότι διατηρούν την παραδοσιακή τους ταυτότητα, τόσο στη φυσιογνωμία τους, όσο και οι κάτοικοι στον τρόπο ζωής τους. Σε αυτό βοηθά και το γεγονός ότι η περιοχή δεν έχει κορεστεί από την τουριστική κίνηση. Αν και το οροπέδιο αποτελεί πόλο έλξης, για τις φυσικές ομορφιές του, τους αρχαιολογικούς χώρους και την ιστορία του, δεν έχει ακόμη αξιοποιηθεί τουριστικά. Στα χωριά του λειτουργούν κάποιοι παραδοσιακοί ξενώνες στους οποίους βρίσκουν κατάλυμα όσοι επιθυμούν ήρεμες διακοπές κοντά στη φύση και μακριά από την πολυκοσμία.
Πρωτεύουσα του Οροπεδίου και έδρα του ομώνυμου δήμου αποτελεί το κεφαλοχώρι Τζερμιάδο. Πρόκειται για ένα όμορφο χωριό με καταπληκτική θέα. Από το Τζερμιάδο και ακολουθώντας ένα βατό χωματόδρομο μπορείτε να φτάσετε στη θέση Καρφί, σε υψόμετρο 1100μ. και να δείτε τα ερείπια του μινωικού οικισμού των Ετεοκρητών.
Από το χωριό Ψυχρό του οροπεδίου μπορείτε να προσεγγίσετε το σπήλαιο του Δικταίου Άντρου. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1025 μέτρων και είναι συνδεδεμένο με την ελληνική μυθολογία. Εκεί, λέγεται ότι η Ρέα γέννησε τον Δία για να τον προστατεύσει από τον πατέρα του τον Κρόνο, ο οποίος κατάπινε τα αρσενικά παιδιά του για να μην χάσει από αυτά, όταν θα μεγάλωναν την εξουσία. Έπειτα, έδωσε τον νεογέννητο Δία στους Κουρήτες και τον μετέφεραν στο Ιδαίον Άντρο, που βρίσκεται στο οροπέδιο Νίδας του Ρεθύμνου, όπου και έζησε τα πρώτα χρόνια του. Γι? αυτό και ο Δίας ονομάζεται Κρηταγενής. Στο εσωτερικό του Σπηλαίο ανασκάφηκαν ευρήματα που φανερώνουν ότι το Δίκταιο Άντρο αποτελούσε χώρο λατρείας του Δία, μέχρι και τα ρωμαϊκά χρόνια.
Η περιήγηση στο οροπέδιο γεμίζει τον επισκέπτη με ανεπανάληπτες εικόνες.


« επιστροφή στη κατηγορία Λασίθι (Αγιος Νικόλαος)
Rnews.gr Πηγή ενημέρωσης για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη.Ενημερωμένο με τα ποιο αξιόλογα νέα της επικαιρότητας που αφορούν την οικονομία,την Ελλάδα,την Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Στο Rnews.gr μπορείται να βρείτε άρθρα που αφορούν ,
το Χρηματιστήριο Χρηματιστηριακά -επενδυτικά νέα,Ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα,νομικά, Λογιστικά-Φοροτεχνικά-νομοθεσίεςόλα τα νέα για τις τράπεζες και τα δάνεια (στεγαστικό δάνειο-επαγγελματικό-καταναλωτικό), οικοδομοτεχνικά,Αναπτυξιακά προγράμματατουρισμός ,τοπία ,Κρήτη , Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι, Ηθη και έθιμα της Κρήτης,Προκηρύξεις θέσεων, οδηγός αγοράς Ρέθυμνο Κρήτη δωρεάν, real estate στο Ρέθυμνο Κρήτη(αγοροπωλησίες)υγιεία ομορφιά, ομοιπαθητική, γυναίκα,μόδα, Προσφορές ασφάλειών αυτοκινήτωνλογιστής Ρέθυμνο , λογιστικό Γραφείο του Γιώργου Κατικά λογιστής, νέα από Ρέθυμνο και πολιτική, ανέκδοτα, όλα τα Καυτά τα πικάντικα τα χαζά και τα αληθινά του Rnews.gr,Παραδοσιακό Ξενοδοχείο,γνωριμίες σχέχεις φλερτ χωρισμός,Σύμβουλοι Επιχειρήσεων,Πρακτορείο Ασφαλειών Ρέθυμνο κρήτη