Οικονομικά νέα

Εκτύπωση
Η Παλαιοχώρα ήταν ένα ήσυχο ψαράδικο χωριό που έχει εξελιχθεί σε τουριστικό θέρετρο. Βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα του νομού Χανίων και απέχει 74 χιλιόμετρα από την πόλη. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της περιοχής είναι το ότι αποτελεί το νοτιότερο σημείο της χώρας μας και το νοτιοανατολικότερο γεωγραφικό σημείο της Ευρώπης. Γι΄ αυτό και ονομάζεται η Νύμφη του Λυβικού, καθώς όπως λένε και οι ντόπιοι: «εδώ τελειώνει η Ευρώπη?» Η Παλαιοχώρα είναι γνωστή ως ένα από τα ομορφότερα τουριστικά θέρετρα της Κρήτης και ολόκληρης της Ελλάδας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι δύο πανέμορφες και πλήρως οργανωμένες παραλίες της, η Παχιά Άμμο και τα Χαλίκια, οι οποίες έχουν βραβευτεί με τη γαλάζια σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διακρίνονται για τα διαυγή και γαλαζοπράσινα νερά τους. Στη Παλαιοχώρα θα βρείτε ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών, ενώ η φιλοξενία που διακρίνει τους Κρητικούς, θα σας καταπλήξει. Στις ταβέρνες τις περιοχής θα δοκιμάσετε μοναδικές συνταγές, ενώ δεν θα σας λείψουν κι οι ευκαιρίες για διασκέδαση, καθώς λειτουργούν αρκετά μπαράκια. Σύμφωνα με τις ιστορικές πηγές, η Παλαιόχωρα είναι κτισμένη πάνω στα ερείπια της αρχαίας δωρικής πόλης Καλαμίδι. Η πόλη άκμασε την περίοδο της Ενετοκρατίας. Το 1278 ο ενετός άρχοντας της περιοχής, Μαρίνος Γραδενίγος, έκτισε το κάστρο Castel Selino πάνω στη Χερσόνησο, τα ερείπια του οποίου ατενίζουν ακόμη και σήμερα το Λιβυκό πέλαγος. Από την Παλαιοχώρα μπορείτε να επισκεφθείτε με καΐκι τη Γαύδο.


« επιστροφή στη κατηγορία Χανιά
Rnews.gr Πηγή ενημέρωσης για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη.Ενημερωμένο με τα ποιο αξιόλογα νέα της επικαιρότητας που αφορούν την οικονομία,την Ελλάδα,την Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Στο Rnews.gr μπορείται να βρείτε άρθρα που αφορούν ,
το Χρηματιστήριο Χρηματιστηριακά -επενδυτικά νέα,Ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα,νομικά, Λογιστικά-Φοροτεχνικά-νομοθεσίεςόλα τα νέα για τις τράπεζες και τα δάνεια (στεγαστικό δάνειο-επαγγελματικό-καταναλωτικό), οικοδομοτεχνικά,Αναπτυξιακά προγράμματατουρισμός ,τοπία ,Κρήτη , Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι, Ηθη και έθιμα της Κρήτης,Προκηρύξεις θέσεων, οδηγός αγοράς Ρέθυμνο Κρήτη δωρεάν, real estate στο Ρέθυμνο Κρήτη(αγοροπωλησίες)υγιεία ομορφιά, ομοιπαθητική, γυναίκα,μόδα, Προσφορές ασφάλειών αυτοκινήτωνλογιστής Ρέθυμνο , λογιστικό Γραφείο του Γιώργου Κατικά λογιστής, νέα από Ρέθυμνο και πολιτική, ανέκδοτα, όλα τα Καυτά τα πικάντικα τα χαζά και τα αληθινά του Rnews.gr,Παραδοσιακό Ξενοδοχείο,γνωριμίες σχέχεις φλερτ χωρισμός,Σύμβουλοι Επιχειρήσεων,Πρακτορείο Ασφαλειών Ρέθυμνο κρήτη