Οικονομικά νέα

Εκτύπωση
Η Γαύδος, το μικρό νησάκι που βρίσκεται 20 μίλια νότια της Κρήτης, αποτελεί και το νοτιότερο άκρο της Ευρώπης. Συνδέετε ακτοπλοϊκά με την Παλαιοχώρα και τα Σφακιά. Η Γαύδος αν και μικρό νησάκι έχει πλούσια ιστορία, λόγο της στρατηγικής γεωγραφικής της θέσης.
Κατοικείται από τα αρχαία χρόνια. Ο Όμηρος ταυτίζει την Γαύδο με το νησί της Καλυψώς στο οποίο διέμεινε ο πολυμήχανος Οδυσσέας. Και δεν ήταν ο μόνος διάσημος ναυαγό που φιλοξενήθηκε στο νησί. Ο Απόστολος Παύλος, έμεινε στο νησί το 64μ.Χ. όταν κατά την μεταφορά του στη Ρώμη για να δικαστεί, έπεσε σε θαλασσοταραχή. Τα νεότερα χρόνια η Γαύδος αποτέλεσε τόπο εξορίας.
Σήμερα το νησί παραμένει αναξιοποίητο τουριστικά. Διαθέτει μοναδικές φυσικές καλλονές, αφού το μεγαλύτερο μέρος του νησιού καλύπτεται από πυκνή βλάστηση. Κατάφυτα δάση από πεύκα και κέδρους, άφθονα τρεχούμενα νερά και ονειρεμένες παραλίες με φυσικούς κόλπους, ατέλειωτες αμμουδιές και διάφανα νερά, συνθέτουν έναν ονειρεμένο τόπο. Αμμουδιές όμοιες με το Σαρακίνηκο, τον Αϊ Γιάννη, τον Ποταμό και τον Λαύρακα δεν θα συναντήσετε αλλού.
Στη Γαύδο θα βρείτε ενοικιαζόμενα δωμάτια, ενώ στις ψαροταβέρνες θα δοκιμάζετε εκλεκτά μεζεδάκια. Επισκεφθείτε την και αποδράστε στην πανέμορφη φύση?


« επιστροφή στη κατηγορία Χανιά
Rnews.gr Πηγή ενημέρωσης για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη.Ενημερωμένο με τα ποιο αξιόλογα νέα της επικαιρότητας που αφορούν την οικονομία,την Ελλάδα,την Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Στο Rnews.gr μπορείται να βρείτε άρθρα που αφορούν ,
το Χρηματιστήριο Χρηματιστηριακά -επενδυτικά νέα,Ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα,νομικά, Λογιστικά-Φοροτεχνικά-νομοθεσίεςόλα τα νέα για τις τράπεζες και τα δάνεια (στεγαστικό δάνειο-επαγγελματικό-καταναλωτικό), οικοδομοτεχνικά,Αναπτυξιακά προγράμματατουρισμός ,τοπία ,Κρήτη , Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι, Ηθη και έθιμα της Κρήτης,Προκηρύξεις θέσεων, οδηγός αγοράς Ρέθυμνο Κρήτη δωρεάν, real estate στο Ρέθυμνο Κρήτη(αγοροπωλησίες)υγιεία ομορφιά, ομοιπαθητική, γυναίκα,μόδα, Προσφορές ασφάλειών αυτοκινήτωνλογιστής Ρέθυμνο , λογιστικό Γραφείο του Γιώργου Κατικά λογιστής, νέα από Ρέθυμνο και πολιτική, ανέκδοτα, όλα τα Καυτά τα πικάντικα τα χαζά και τα αληθινά του Rnews.gr,Παραδοσιακό Ξενοδοχείο,γνωριμίες σχέχεις φλερτ χωρισμός,Σύμβουλοι Επιχειρήσεων,Πρακτορείο Ασφαλειών Ρέθυμνο κρήτη