Οικονομικά νέα

Εκτύπωση
 

family Ο Μανώλης Όθωνας γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1963. Γονείς του είναι ο Όθωνας Χρήστου Όθωνας και η Ασπασία Νικήστρατου Κοκονά. Είναι παντρεμένος με την Ελένη Ψωμά και έχουν δύο παιδιά.

Σπούδασε Μηχανολόγος - Μηχανικός στο Πολυτεχνείο Πατρών (1981-1986). Από το 1989 δραστηριοποιείται επαγγελματικά.

Από τα νεανικά του χρόνια είχε αναπτύξει έντονη κοινωνική και πολιτική δραστηριότητα.

Από το 1978 εντάχθηκε στη Μαθητική Παράταξη ΠΑΜΚ.

Κατά την περίοδο των σπουδών του, ήταν μέλος του Γραφείου Σπουδάζουσας Α.Ε.Ι. Πάτρας.

Διετέλεσε Μέλος της Γραμματείας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Ρεθύμνου την περίοδο 1990-1996 και 1998-2000.

Υπηρέτησε ως Νομάρχης και στη συνέχεια ως Περιφερειακός Διευθυντής Ηρακλείου από τον Σεπτέμβριο του 1994 έως τον Ιούλιο του 1996.

Συμμετείχε στον Τομέα Αυτοδιοίκησης και Θεσμών της Κ.Ε. ΠΑΣΟΚ την περίοδο 1995-1997.

Στις Νομαρχιακές εκλογές του 2002 ήταν υποψήφιος νομάρχης στο Ρέθυμνο, με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ.

Το 2003 ως μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ρεθύμνου εξελέγη στην Εκτελεστική Επιτροπή του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (ΕΝΑΕ).

Το 2004 εξελέγη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Ρέθυμνο.

Είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Συμμετέχει στους Κοινοβουλευτικούς Τομείς Εργασίας Τουρισμού, Γεωργίας, Ναυτιλίας, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης.

Από το 2005, με απόφαση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, τοποθετήθηκε και παραμένει μέχρι σήμερα Γραμματέας του Τομέα Αυτοδιοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ.



« επιστροφή στη κατηγορία Πολιτικά Πρόσωπα Ρεθύμνου
Rnews.gr Πηγή ενημέρωσης για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη.Ενημερωμένο με τα ποιο αξιόλογα νέα της επικαιρότητας που αφορούν την οικονομία,την Ελλάδα,την Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Στο Rnews.gr μπορείται να βρείτε άρθρα που αφορούν ,
το Χρηματιστήριο Χρηματιστηριακά -επενδυτικά νέα,Ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα,νομικά, Λογιστικά-Φοροτεχνικά-νομοθεσίεςόλα τα νέα για τις τράπεζες και τα δάνεια (στεγαστικό δάνειο-επαγγελματικό-καταναλωτικό), οικοδομοτεχνικά,Αναπτυξιακά προγράμματατουρισμός ,τοπία ,Κρήτη , Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι, Ηθη και έθιμα της Κρήτης,Προκηρύξεις θέσεων, οδηγός αγοράς Ρέθυμνο Κρήτη δωρεάν, real estate στο Ρέθυμνο Κρήτη(αγοροπωλησίες)υγιεία ομορφιά, ομοιπαθητική, γυναίκα,μόδα, Προσφορές ασφάλειών αυτοκινήτωνλογιστής Ρέθυμνο , λογιστικό Γραφείο του Γιώργου Κατικά λογιστής, νέα από Ρέθυμνο και πολιτική, ανέκδοτα, όλα τα Καυτά τα πικάντικα τα χαζά και τα αληθινά του Rnews.gr,Παραδοσιακό Ξενοδοχείο,γνωριμίες σχέχεις φλερτ χωρισμός,Σύμβουλοι Επιχειρήσεων,Πρακτορείο Ασφαλειών Ρέθυμνο κρήτη