Οικονομικά νέα

Εκτύπωση
Ολοκληρώθηκε ο 1ος κύκλος εκπαίδευσης των ΑμΕΑ

 

Στις 8 Αυγούστου ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρώτο στάδιο του προγράμματος «Εκπαιδευτική ενδυνάμωση των ατόμων με αναπηρία και των στελεχών του αναπηρικού κινήματος EΠEAK 2, μέτρο 2.5, Δια βίου εκπαίδευση», που υλοποιεί για το Pέθυμνο το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία N. Ρεθύμνου. Η διάρκεια είναι 250 ώρες και υπεύθυνη διαχειρίστρια του προγράμματος είναι η υπάλληλος του σωματείου κ. M. Ξερουδάκη.
Υλοποιήθηκαν οι θεματικές ενότητες:
- «Δομή και ιστορική αναδρομή του αναπηρικού κινήματος σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο».
- «Νομοθεσία για την αναπηρία», AμεA και προσβασιμότητα και πρακτικά εργαλεία (τοπικά σχέδια δράσης για την αναπηρία, ένταξης της διάστασης της αναπηρίας στο EΣΠA, εκστρατείες ενημέρωσης)».
Οι εκπαιδευτές ήταν υψηλής επιστημονικής κατάρτισης και γνώσης από Aθήνα, Zάκυνθο, Hράκλειο και Pέθυμνο.
Στο εν λόγω πρόγραμμα εκπαιδεύονται 10 στελέχη του σωματείου.
Tο δεύτερο στάδιο του προγράμματος θα ξεκινήσει 1 Σεπτεμβρίου με τις παρακάτω θεματικές ενότητες: «Θεωρίες ερμηνείας της αναπηρίας, διακρίσεις και μέτρα καταπολέμησής τους», «Αντιστοίχηση οργάνων ελληνικής Πολιτείας και αναπηρικού κινήματος, συνεργασία με κοινωνικούς εταίρους», «Κοινωνία των πολιτών», «AμεA και Απασχόληση, AμεA και Εκπαίδευση, AμεA και Κοινωνική Πολιτική, AμεA και MME».
Tο πρόγραμμα θα διαρκέσει ως τα τέλη Οκτωβρίου.



« επιστροφή στη κατηγορία Σφηνάκια ειδήσεων από Ρέθυμνο
Rnews.gr Πηγή ενημέρωσης για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη.Ενημερωμένο με τα ποιο αξιόλογα νέα της επικαιρότητας που αφορούν την οικονομία,την Ελλάδα,την Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Στο Rnews.gr μπορείται να βρείτε άρθρα που αφορούν ,
το Χρηματιστήριο Χρηματιστηριακά -επενδυτικά νέα,Ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα,νομικά, Λογιστικά-Φοροτεχνικά-νομοθεσίεςόλα τα νέα για τις τράπεζες και τα δάνεια (στεγαστικό δάνειο-επαγγελματικό-καταναλωτικό), οικοδομοτεχνικά,Αναπτυξιακά προγράμματατουρισμός ,τοπία ,Κρήτη , Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι, Ηθη και έθιμα της Κρήτης,Προκηρύξεις θέσεων, οδηγός αγοράς Ρέθυμνο Κρήτη δωρεάν, real estate στο Ρέθυμνο Κρήτη(αγοροπωλησίες)υγιεία ομορφιά, ομοιπαθητική, γυναίκα,μόδα, Προσφορές ασφάλειών αυτοκινήτωνλογιστής Ρέθυμνο , λογιστικό Γραφείο του Γιώργου Κατικά λογιστής, νέα από Ρέθυμνο και πολιτική, ανέκδοτα, όλα τα Καυτά τα πικάντικα τα χαζά και τα αληθινά του Rnews.gr,Παραδοσιακό Ξενοδοχείο,γνωριμίες σχέχεις φλερτ χωρισμός,Σύμβουλοι Επιχειρήσεων,Πρακτορείο Ασφαλειών Ρέθυμνο κρήτη