Οικονομικά νέα

Εκτύπωση

Το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης ολοκλήρωσε τη σύνταξη νομοσχεδίου για την αναθεώρηση της λειτουργίας των τουριστικών γραφείων, το οποίο θέτει σε δημόσια διαβούλευση για 10 ημέρες.

Με το Νομοσχέδιο τροποποιείται η βασική περί τουριστικών γραφείων νομοθεσία (ν. 393/1976) και αναθεωρείται το Προεδρικό Διάταγμα 339/1996 περί οργανωμένων ταξιδίων. Μεταξύ άλλων, ορίζονται υψηλότερα προσόντα για την άσκηση επαγγέλματος, ακριβής καθορισμός και κλιμάκωση των κυρώσεων σε περίπτωση εκτροπής από τις διατάξεις του νόμου, ειδική αντιμετώπιση για τα υποκαταστήματα). Επαναπροσδιορίζονται η έννοια του οργανωμένου ταξιδιού, οι υποχρεώσεις στο πλαίσιο της πληροφόρησης και διαφήμισης, οι όροι που διέπουν τις συμβάσεις μεταξύ διοργανωτή και καταναλωτή, οι συμβατικές υποχρεώσεις και η ευθύνη των διαφορετικών κατηγοριών τουριστικών γραφείων (διοργανωτές, πωλητές, γραφεία υποδοχής, πωλητές χρονομερισμάτων).

Το νομοσχέδιο προβλέπει επίσης τη δημιουργία ενός οργανισμού (Συνεγγυητικό Κεφάλαιο) που θα καλύπτει υποχρεώσεις των τουριστικών γραφείων που έχουν καταστεί με οποιονδήποτε τρόπο αφερέγγυα. Μετά από διαβουλεύσεις με τους αρμόδιους φορείς του κλάδου των τουριστικών γραφείων και τις δυσάρεστες καταστάσεις με τις οποίες ήλθε αντιμέτωπη  τα τελευταία χρόνια η τουριστική αγορά, διαπιστώθηκε η ανάγκη δημιουργίας ενός φορέα, με τη μορφή του νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου, το οποίο θα τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργού  Τουριστικής Ανάπτυξης. Ο φορέας αυτός θα χρηματοδοτείται από τις εισφορές  εκείνων των τουριστικών γραφείων, που είναι διοργανωτές οργανωμένων ταξιδίων. Αυτά τα τουριστικά γραφεία θα είναι μέλη του φορέα, κύριος σκοπός του οποίου θα είναι προεχόντως ο επαναπατρισμός των τουριστών, αλλά και η επιστροφή των χρημάτων που  έχουν καταβάλει οι καταναλωτές για τα ταξίδια που δεν πραγματοποιούνται  επειδή οι διοργανωτές είτε δόλια, είτε χωρίς ευθύνη τους έχουν περιέλθει σε κατάσταση αδυναμίας να ανταποκριθούν στις συμβατικά ανειλημμένες υποχρεώσεις τους.

Τέλος, στο ίδιο νομοσχέδιο προβλέπεται και η ρύθμιση των εκκρεμοτήτων που αφορούν τη λειτουργική τακτοποίηση των υπαρχουσών κολυμβητικών δεξαμενών λαμβάνοντας ιδιαίτερα υπόψη το ενδιαφέρον που υποδεικνύουν οι τουρίστες γι? αυτές, την ασφάλεια και υγιεινή των χρηστών, καθώς και την εικόνα που η ύπαρξή τους προσδίδει στα κύρια και μη κύρια καταλύματα. Η ρύθμιση αφορά χιλιάδες κολυμβητικών δεξαμενών.

 « επιστροφή στη κατηγορία Ναυτιλία
Rnews.gr Πηγή ενημέρωσης για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη.Ενημερωμένο με τα ποιο αξιόλογα νέα της επικαιρότητας που αφορούν την οικονομία,την Ελλάδα,την Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Στο Rnews.gr μπορείται να βρείτε άρθρα που αφορούν ,
το Χρηματιστήριο Χρηματιστηριακά -επενδυτικά νέα,Ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα,νομικά, Λογιστικά-Φοροτεχνικά-νομοθεσίεςόλα τα νέα για τις τράπεζες και τα δάνεια (στεγαστικό δάνειο-επαγγελματικό-καταναλωτικό), οικοδομοτεχνικά,Αναπτυξιακά προγράμματατουρισμός ,τοπία ,Κρήτη , Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι, Ηθη και έθιμα της Κρήτης,Προκηρύξεις θέσεων, οδηγός αγοράς Ρέθυμνο Κρήτη δωρεάν, real estate στο Ρέθυμνο Κρήτη(αγοροπωλησίες)υγιεία ομορφιά, ομοιπαθητική, γυναίκα,μόδα, Προσφορές ασφάλειών αυτοκινήτωνλογιστής Ρέθυμνο , λογιστικό Γραφείο του Γιώργου Κατικά λογιστής, νέα από Ρέθυμνο και πολιτική, ανέκδοτα, όλα τα Καυτά τα πικάντικα τα χαζά και τα αληθινά του Rnews.gr,Παραδοσιακό Ξενοδοχείο,γνωριμίες σχέχεις φλερτ χωρισμός,Σύμβουλοι Επιχειρήσεων,Πρακτορείο Ασφαλειών Ρέθυμνο κρήτη