Οικονομικά νέα

Εκτύπωση
ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
04.09.08


Ο Νομάρχης Ρεθύμνου, κ. Γιώργης Παπαδάκης, συγκάλεσε σήμερα στη Νομαρχία συνάντηση των τοπικών αρχών και φορέων, προκειμένου να συσταθεί η ΣυντονιστικήΕπιτροπή, η οποία θα διερευνήσει την εκπόνηση ειδικής μελέτης, που θα εξετάσει την ίδρυση και βιωσιμότητα ακτοπλοϊκής εταιρίας λαϊκής βάσης, όπως αποφασίστηκε ομόφωνα στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου της 28ης Αυγούστου.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο Νομάρχης Ρεθύμνου, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου, κ. Γιώργης Μαρινάκης, ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ και Δήμαρχος Αρκαδίου, κ. Μανώλης Μανωλακάκης, οι Νομαρχιακοί Συμβουλοι, κ.κ. Κώστας Μαθιουδάκης και Γιάννης Νικολούδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Γιώργος Γιακουμάκης, ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΕ παραρτήματος Ρεθύμνου, κ. Ορέστης Κρυοβρυσανάκης, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, κ. Γιώργος Νικολιδάκης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων, κ. Νίκος Βουρβαχάκης.

 
Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση επεσήμαναν την ανάγκη επίσπευσης της συνάντησης αντιπροσωπείας του Νομού με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Γιώργο Βουλγαράκη, την οποία έχει ζητήσει με έγγραφό του από την 29η Αυγούστου ο Νομάρχης Ρεθύμνου και αναμένει την απάντηση. Επίσης κατέληξαν στη σύσταση της Συντονιστικής Επιτροπής η οποία θα διερευνήσει την εκπόνηση ειδικής μελέτης, που θα εξετάσει την ίδρυση και βιωσιμότητα ακτοπλοϊκής εταιρίας λαϊκής βάσης και η οποία θα ανατεθεί στο Οικονομικό τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης- με την προϋπόθεση ότι θα είναι παραδοτέα εντός τριμήνου και το αργότερο μέχρι το τέλος του έτους-, και θα χρηματοδοτηθεί κατά το ήμισυ από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ρεθύμνου, με τις λοιπές πιστώσεις να κατατίθενται από την ΤΕΔΚ, το Δήμο Ρεθύμνου, το Επιμελητήριο και το Σύλλογο Ξενοδόχων.
 
 
 
 
Η Συντονιστική Επιτροπή αποτελείται από:
- τον Δήμαρχο Ρεθύμνου, κ. Γιώργη Μαρινάκη με αναπληρωτή τον Δημοτικό Σύμβουλο Ρεθύμνου, κ. Τάσο Παπαδουράκη
Τον Πρόεδρο της ΤΕΔΚ, κ. Μανώλη Μανωλακάκη
- το Νομαρχιακό Σύμβουλο, κ. Κώστα Μαθιουδάκη
το Νομαρχιακό Σύμβουλο, κ. Γιάννη Νικολούδη
- τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, κ. Γιώργο Γιακουμάκη
- τον Πρόεδρο του ΤΕΕ παραρτήματος Ρεθύμνου, κ. Δημήτρη Πριναράκη και αναπληρωτή τον Αντιπρόεδρο κ. Ορέστη Κρυοβρυσανάκη
- τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, κ. Γιώργο Νικολιδάκη
- τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ξενοδόχων, κ. Νίκο Βουρβαχάκη
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Νομάρχης Ρεθύμνου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Θαλάσσιων Μεταφορών του ΥΕΝ, κ. Χονδρονάσιο, ο οποίος κατ? εντολή του Υπουργού ενημέρωσε τον κ. Παπαδάκη ότι έγινε δεκτό το αίτημα της πλοιοκτήτριας εταιρίας ΑΝΕΚ και μέχρι τέλος του Σεπτέμβρη θα δρομολογηθεί το «HIGHSPEED 3» στη γραμμή Ρέθυμνο ? Πειραιάς, το οποίο θα εκτελεί δρομολόγια κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Μάλιστα τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου το πλοίο θα εκτελέσει το δοκιμαστικό δρομολόγιο προκειμένου να διαπιστωθεί από τους εμπειρογνώμονες η ασφάλειά του.
 


« επιστροφή στη κατηγορία Σφηνάκια ειδήσεων από Ρέθυμνο
Rnews.gr Πηγή ενημέρωσης για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη.Ενημερωμένο με τα ποιο αξιόλογα νέα της επικαιρότητας που αφορούν την οικονομία,την Ελλάδα,την Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Στο Rnews.gr μπορείται να βρείτε άρθρα που αφορούν ,
το Χρηματιστήριο Χρηματιστηριακά -επενδυτικά νέα,Ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα,νομικά, Λογιστικά-Φοροτεχνικά-νομοθεσίεςόλα τα νέα για τις τράπεζες και τα δάνεια (στεγαστικό δάνειο-επαγγελματικό-καταναλωτικό), οικοδομοτεχνικά,Αναπτυξιακά προγράμματατουρισμός ,τοπία ,Κρήτη , Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι, Ηθη και έθιμα της Κρήτης,Προκηρύξεις θέσεων, οδηγός αγοράς Ρέθυμνο Κρήτη δωρεάν, real estate στο Ρέθυμνο Κρήτη(αγοροπωλησίες)υγιεία ομορφιά, ομοιπαθητική, γυναίκα,μόδα, Προσφορές ασφάλειών αυτοκινήτωνλογιστής Ρέθυμνο , λογιστικό Γραφείο του Γιώργου Κατικά λογιστής, νέα από Ρέθυμνο και πολιτική, ανέκδοτα, όλα τα Καυτά τα πικάντικα τα χαζά και τα αληθινά του Rnews.gr,Παραδοσιακό Ξενοδοχείο,γνωριμίες σχέχεις φλερτ χωρισμός,Σύμβουλοι Επιχειρήσεων,Πρακτορείο Ασφαλειών Ρέθυμνο κρήτη