Οικονομικά νέα

Εκτύπωση
Η κατάρα του Νεοέλληνα
 
Της  κυρίας Ρένας Παπαριστείδου


Κάποια στιγμή της ζωής μου, κοίταζα γύρω μου και όλα τα πράγματα και οι άνθρωποι, είχαν το χρώμα τους. Στην σημερινή κοινωνία του παγκοσμιοποιημένου συνοθυλεύματος, όλα μοιάζουν να κινούνται σε περιοχές δυσδιάκριτου χρώματος. Και ο νεοέλληνας ιδιαίτερα φαίνεται να πάσχει από μια ειδική μορφή αχρωματοψίας που περιορίζει τη χρωματική του δυνατότητα μεταξύ γκρίζου και μαύρου. Δεν ξέρει πια ποιο είναι το μπλε, που αρχίζει το πράσινο, και από που ξεφυτρώνει το κόκκινο. Ποια είναι η σφαίρα επιρροής του καθενός και με τι μπούσουλα προχωρά το κάθε χρώμα για να μπορεί και εκείνος βασισμένος σε κάποιες συνισταμένες, να αποφασίσει τι θα επιλέξει, για να χρωματίσει την καθημερινότητα του.
Ποιος φταίει όμως για όλα αυτά:
Σίγουρα φταίει η Τουρκοκρατία! Εμείς καλά τα ξέραμε από την Αρχαία Ελλάδα και το μεγαλείο του Βυζαντίου. Αυτοί λοιπόν, οι Τούρκοι φταίνε. Μα για στάσου όμως, μπας και φταίνε οι διαδοχικές κυβερνήσεις μετά την επανάσταση του 21; Η μήπως η δικτατορία του Παπαδόπουλου; Εκείνη την εποχή θυμάμαι ότι μεταξύ μας λέγαμε γελώντας «Ελλάς Ελλήνων Ορθοδόξων Χριστιανών Καθολικώς Διαμαρτυρομένων» Μήπως σας θυμίζει και αυτό κάτι; Ακόμα μπορεί να φταίει το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ή ο Μεσσίας που δεν κατάφερε να φτάσει έως εμάς γιατί κόλλησε στην κίνηση των όχλων που απεργούσαν. Φταίει το ΠΑΣΟΚ για το Χρηματιστήριο τότε, αλλά η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ για το σήμερα. Αλλά δεν φταίει και η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ γιατί φταίει η γενικότερη οικονομική κατάσταση.
Τελικά ο μόνος και ο πιο σίγουρος τρόπος για να μην πάρουμε ποτέ την ευθύνη μας για αυτά που γίνονται σε αυτόν τόπο είναι να βρίσκουμε ποιος είναι ο φταίχτης, και μόλις βρεθεί, σίγουρα δεν φταίμε εμείς. Και μόλις βρεθεί, τον χρωματίζουμε και λέμε «Να το χρώμα που φταίει». Ο δικός μας ο πίνακας δεν παίζει με τέτοια χρώματα. Και έτσι αναλωνόμαστε στην χρωματολογία και κανείς δεν παίρνει χαμπάρι ότι κάποιοι από μας φταίμε! 
Και έτσι ανακυκλώνουμε την πορεία του ?.ξεφορτώματος που επιλέγουμε, ξανά και ξανά. Χωρίς αίσθηση ευθύνης. Δεν φταίμε εμείς, φταίνε οι 300 του Λεωνίδα!!!!!!! Ποιος τους επέλεξε να είναι οι φταίχτες; Μήπως ρίξαμε εμείς οι αναμάρτητοι, πρώτοι τον λίθο;
Ας ανασκουμπωθούμε λοιπόν, να σηκώσουμε τα μανίκια να βάλουμε κανένα χεράκι στο φταίξιμο, μπας και μέσα στην αχρωματοψία μας, δούμε καμία άσπρη μέρα.
Όλοι εμείς που βοηθάμε στο να διαμορφώσουμε στον Νεοέλληνα την αίσθηση του ότι κάποιο ξωτικό φταίει που είμαστε εδώ, σε αυτή την κατάσταση. Και όταν όλοι μας θα έχουμε αναλωθεί στην τρεχάλα για το ? ΘΥΜΑ, απλά ας αναρωτηθούμε τι θα γινόταν αν όλη αυτή η ενέργεια πήγαινε στο να κοιτάξουμε τα πεπραγμένα με κριτικό μάτι να διορθώσουμε ότι μπορούμε και να πάρουμε δύναμη από τα θετικά βήματα ανεξαρτήτως χρώματος, για να προχωρήσουμε χωρίς μεμψιμοιρίες και δυστυχία σε ένα μέλλον χωρίς φταίχτες άλλους, εκτός από μας.
Μέχρι τότε εγώ θα γράφω???.. 


« επιστροφή στη κατηγορία Ας το δούμε και αλλιώς
Rnews.gr Πηγή ενημέρωσης για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη.Ενημερωμένο με τα ποιο αξιόλογα νέα της επικαιρότητας που αφορούν την οικονομία,την Ελλάδα,την Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Στο Rnews.gr μπορείται να βρείτε άρθρα που αφορούν ,
το Χρηματιστήριο Χρηματιστηριακά -επενδυτικά νέα,Ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα,νομικά, Λογιστικά-Φοροτεχνικά-νομοθεσίεςόλα τα νέα για τις τράπεζες και τα δάνεια (στεγαστικό δάνειο-επαγγελματικό-καταναλωτικό), οικοδομοτεχνικά,Αναπτυξιακά προγράμματατουρισμός ,τοπία ,Κρήτη , Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι, Ηθη και έθιμα της Κρήτης,Προκηρύξεις θέσεων, οδηγός αγοράς Ρέθυμνο Κρήτη δωρεάν, real estate στο Ρέθυμνο Κρήτη(αγοροπωλησίες)υγιεία ομορφιά, ομοιπαθητική, γυναίκα,μόδα, Προσφορές ασφάλειών αυτοκινήτωνλογιστής Ρέθυμνο , λογιστικό Γραφείο του Γιώργου Κατικά λογιστής, νέα από Ρέθυμνο και πολιτική, ανέκδοτα, όλα τα Καυτά τα πικάντικα τα χαζά και τα αληθινά του Rnews.gr,Παραδοσιακό Ξενοδοχείο,γνωριμίες σχέχεις φλερτ χωρισμός,Σύμβουλοι Επιχειρήσεων,Πρακτορείο Ασφαλειών Ρέθυμνο κρήτη