Οικονομικά νέα

Εκτύπωση

Παρασκευή κρασιού στο Ρέθυμνο Κρήτη


Χρήσιμες οδηγίες για ερασιτέχνες και επαγγελματίες
1) ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ: Να γίνει καλό πλύσιμο του βαρελιού, με ειδικό απολυμαντικό. Φρόντισε για την απομάκρυνση τυχόν σάπιων σταφυλιών. Μην αφήνετε τα σταφύλια εκτεθειμένα στον ήλιο κλεισμένα μέσα σε πλαστικές σακούλες.
2) ΠΡΟΣΕΧΕ να μην χρησιμοποιούνται, κατά την κατεργασία του μούστου, σιδερένια ή χάλκινα σκεύη, αλλά μόνο ανοξείδωτα ή πλαστικά.
3) Συνιστάται η προμήθεια μέρους των οινολογικών ουσιών, λίγες ημέρες πριν από τον τρύγο, ώστε να πέσουν στο βαρέλι μαζί με το μούστο.
4) Ε Ξ Ε Τ Α Σ Η: Αμέσως, με το πάτημα των σταφυλιών, φέρε μας δείγμα για ανάλυση. Η γρήγορη ανάλυση προλαμβάνει πολλά και βοηθάει σημαντικά. Άλλωστε, ο τέλειος και πλήρης εξοπλισμός του εργαστηρίου μας, που είναι οργανωμένο και για άλλου είδους χημικές αναλύσεις, όπως εδαφολογικές - νερού ύδρευσης και άρδευσης - λαδιού κ.λ.π., μας παρέχει τη δυνατότητα να πραγματοποιούμε όλες τις αναλύσεις στο μούστο με απόλυτη ακρίβεια, ώστε τελικά, να προστίθενται και οι ακριβώς απαραίτητες ποσότητες των οινολογικών ουσιών. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι, το εργαστήριο μας είναι το μοναδικό στο νομό Αρκαδίας, που μετράει με απόλυτη ακρίβεια το σίδηρο με ΦΑΣΜΑΤΟΦΩΤΟΜΕΤΡΟ.
5) ΑΕΡΙΣΜΟΣ: Να γίνει καλός αερισμός του μούστου την 2η και 3η ημέρα, από την έναρξη της ζύμωσης, με τη μέθοδο της ανακύκλωσης " Τραβαντζάρισμα ".  Με την ίδια μέθοδο " Τραβαντζάρισμα " γίνεται και το ανακάτεμα των οινολογικών ουσιών. Δηλαδή παίρνουμε μούστο από την κάνουλα με ανοξείδωτο ή πλαστικό δοχείο και τον ρίχνουμε στο βαρέλι από πάνω.
6) ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Η ποιότητα ενός κρασιού εξαρτάται, σε σημαντικό βαθμό, από τη ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ζύμωσής του, γιατί αυτή καθορίζει το ποσό των αρωματικών εστέρων που δημιουργούνται κατά τη ζύμωση. Η ευνοϊκότερη ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ζύμωσης για τα λευκά κρασιά και ροζέ κρασιά είναι 16° C με 20° C και για τα κόκκινα 25° C με 30° C .
Υπόψη ότι ο μούστος για παραγωγή λευκού κρασιού με γράδο 12, ζυμώνει στην ευνοϊκή θερμοκρασία των 20 C, σε 15 μέρες.
7) ΑΠΟΛΑΣΠΩΣΗ: Σημαντικό σημείο στην επεξεργασία του κρασιού, είναι η γρήγορη απομάκρυνση του ζυμωμένου πια κρασιού από τη "λάσpη" με σκοπό την αποφυγή ανάπτυξης δυσάρεστων οσμών.
8) ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ: Όταν ολοκληρωθεί η αλκοολική ζύμωση (βράσιμο), φέρτε μας δείγμα για ΔΩΡΕΑΝ επανεξέταση ώστε μετά να κλείσει το βαρέλι.



« επιστροφή στη κατηγορία Διάφορα
Rnews.gr Πηγή ενημέρωσης για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη.Ενημερωμένο με τα ποιο αξιόλογα νέα της επικαιρότητας που αφορούν την οικονομία,την Ελλάδα,την Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Στο Rnews.gr μπορείται να βρείτε άρθρα που αφορούν ,
το Χρηματιστήριο Χρηματιστηριακά -επενδυτικά νέα,Ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα,νομικά, Λογιστικά-Φοροτεχνικά-νομοθεσίεςόλα τα νέα για τις τράπεζες και τα δάνεια (στεγαστικό δάνειο-επαγγελματικό-καταναλωτικό), οικοδομοτεχνικά,Αναπτυξιακά προγράμματατουρισμός ,τοπία ,Κρήτη , Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι, Ηθη και έθιμα της Κρήτης,Προκηρύξεις θέσεων, οδηγός αγοράς Ρέθυμνο Κρήτη δωρεάν, real estate στο Ρέθυμνο Κρήτη(αγοροπωλησίες)υγιεία ομορφιά, ομοιπαθητική, γυναίκα,μόδα, Προσφορές ασφάλειών αυτοκινήτωνλογιστής Ρέθυμνο , λογιστικό Γραφείο του Γιώργου Κατικά λογιστής, νέα από Ρέθυμνο και πολιτική, ανέκδοτα, όλα τα Καυτά τα πικάντικα τα χαζά και τα αληθινά του Rnews.gr,Παραδοσιακό Ξενοδοχείο,γνωριμίες σχέχεις φλερτ χωρισμός,Σύμβουλοι Επιχειρήσεων,Πρακτορείο Ασφαλειών Ρέθυμνο κρήτη