Οικονομικά νέα

Εκτύπωση
Σομαλία: πειρατές κατέλαβαν Κινεζικό αλιευτικό και πήραν ως ομήρους τα 24 μέλη του πληρώματός του          
  15/11/08


Πειρατές κατέλαβαν Κινεζικό αλιευτικό σκάφος στα ανοικτά της Σομαλίας παίρνοντας ως ομήρους τα 24 μέλη του πληρώματός του, στα οποία συμπεριλαμβάνονται Βιετναμέζοι, Φιλιππινέζοι και Ιάπωνες υπήκοοι, μετέδωσε χθες Παρασκευή το κρατικό Κινεζικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα από την Μογκαντίσου.
Το Κινεζικό αλιευτικό κρατείται από τους πειρατές κοντά στο λιμάνι Κισμάγιου, στις νότιες ακτές της Σομαλίας, από την Πέμπτη.
Το πρακτορείο, επικαλούμενο δηλώσεις --μη κατονομαζόμενου-- ηγέτη των δραστών στο ραδιοφωνικό σταθμό Shabelle της Μογκαντίσου μετέδωσε ότι οι 24 ναυτικοί είναι "καλά".
Ο πειρατής είπε ότι το αλιευτικό κατελήφθη 30 μίλια (48,2 χλμ.) ανοικτά του Κισμάγιου διότι ψάρευε στα σομαλικά χωρικά ύδατα, και πρόσθεσε ότι το πλήρωμά του "θα οδηγηθεί ενώπιον του νόμου και θα τιμωρηθεί όπως του αρμόζει".
Το Νέα Κίνα, επικαλούμενο πηγή του Κινεζικού υπουργείου Μεταφορών, ανέφερε ότι το σκάφος Tianyu No 8 βρισκόταν στα χωρικά ύδατα της Κένυας όταν κατελήφθη.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι πειρατές ανάγκασαν το πλήρωμα να τους ακολουθήσει στις ακτές της νότιας Σομαλίας.
Το σκάφος, που ανήκει στην Tianjin Ocean Fishing Company, έχει ως πλήρωμα 15 υπηκόους Κίνας, 4 υπηκόους Βιετνάμ, 3 υπηκόους Φιλιππίνων, 1 υπήκοο Ιαπωνίας και 1 υπήκοο Ταϊβάν.
Οι πειρατές δεν γνωστοποίησαν εάν θέτουν όρους για την απελευθέρωση των αιχμαλώτων τους ή του σκάφους, περιοριζόμενοι να αναφέρουν ότι θα ανακοινώσουν τις απαιτήσεις τους "αργότερα", σύμφωνα με το Νέα Κίνα.
Τα τελευταία χρόνια, τα χωρικά ύδατα της Σομαλίας έχουν καταστεί εξαιρετικά επικίνδυνα για την διεθνή ναυτιλία εξ αιτίας της πειρατείας, γεγονός που οδήγησε στην ανάπτυξη πολεμικών πλοίων από διάφορες χώρες στην περιοχή.
Την Τρίτη, δυο φερόμενοι ως Σομαλοί πειρατές σκοτώθηκαν από πυρά ανδρών μιας Βρετανικής φρεγάτας στον Κόλπο του ´Αντεν, σύμφωνα με το Βρετανικό υπουργείο ´Αμυνας.
Πηγή: ΑΠΕ

« επιστροφή στη κατηγορία Ναυτιλία
Rnews.gr Πηγή ενημέρωσης για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη.Ενημερωμένο με τα ποιο αξιόλογα νέα της επικαιρότητας που αφορούν την οικονομία,την Ελλάδα,την Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Στο Rnews.gr μπορείται να βρείτε άρθρα που αφορούν ,
το Χρηματιστήριο Χρηματιστηριακά -επενδυτικά νέα,Ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα,νομικά, Λογιστικά-Φοροτεχνικά-νομοθεσίεςόλα τα νέα για τις τράπεζες και τα δάνεια (στεγαστικό δάνειο-επαγγελματικό-καταναλωτικό), οικοδομοτεχνικά,Αναπτυξιακά προγράμματατουρισμός ,τοπία ,Κρήτη , Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι, Ηθη και έθιμα της Κρήτης,Προκηρύξεις θέσεων, οδηγός αγοράς Ρέθυμνο Κρήτη δωρεάν, real estate στο Ρέθυμνο Κρήτη(αγοροπωλησίες)υγιεία ομορφιά, ομοιπαθητική, γυναίκα,μόδα, Προσφορές ασφάλειών αυτοκινήτωνλογιστής Ρέθυμνο , λογιστικό Γραφείο του Γιώργου Κατικά λογιστής, νέα από Ρέθυμνο και πολιτική, ανέκδοτα, όλα τα Καυτά τα πικάντικα τα χαζά και τα αληθινά του Rnews.gr,Παραδοσιακό Ξενοδοχείο,γνωριμίες σχέχεις φλερτ χωρισμός,Σύμβουλοι Επιχειρήσεων,Πρακτορείο Ασφαλειών Ρέθυμνο κρήτη