Καρναβάλι Ρέθυμνο

ΑΡΧΙΚΗ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
ΤΑΒΕΡΝΕΣ
ΤΟΠΙΑ
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ
ΧΩΡΙΑ
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΑΚΟ
ΘΕΣΕΙΣ & ΑΠΟΨΕΙΣ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ



 
ολα τα πρόσφατα νέα
γύρω απο το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (κλικ)



Το Kαρναβάλι του Ρεθύμνου


Σήμερα το Kαρναβάλι του Ρεθύμνου είναι το μεγαλύτερο στην Κρήτη και από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα. Να σημειωθεί ότι εκτός της μεγάλης παρέλασης πολλές ακόμα εκδηλώσεις πλαισιώνουν την αποκριά στο Ρέθυμνο. Tο γλέντι της Τσικνοπέμπτης στον Πλάτανο και στην Μικρή Παναγία, με ζωντανή μουσική για όλα τα γούστα, μεζέδες και κρασί, είναι κάτι που το περιμένουν όλοι αφού είναι συνυφασμένο τα τελευταία χρόνια με το μεγαλύτερο υπαίθριο πάρτι που έχει ζήσει η πόλη.
Ο χορός των Ομάδων του Καρναβαλιού, την προηγούμενη Κυριακή της παρέλασης, δεν είναι απλώς μια εκδήλωση μεταμφιεσμένων. Είναι μια ολόκληρη τελετουργία στην οποία οι Ομάδες παρουσιάζουν θεατρικά σκέτς, τα οποία σκηνοθετούν τα μέλη τους και σχετίζονται με το θέμα που θα παρουσιάσουν στην Παρέλαση. Και φυσικά, ο χορός τα φαγητό και το γλέντι κρατούν μέχρι πρωίας.

Μια πρώτη γεύση από Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι παίρνουν όλοι από τη νυχτερινή παρέλαση την Παρασκευή δυο μέρες πριν την αποκριά.
Πάνω από 4.000 μασκαράδες που εργάζονται πυρετωδώς τους τελευταίους μήνες παρουσιάζουν στην μεγάλη Καρναβαλική παρέλαση στις τις στολές και τα άρματα τους...
Και Καθαρά Δευτέρα σε γραφικά Ρεθεμνιώτικα χωριά.
Η αναβίωση μοναδικών εθίμων σε γραφικά Ρεθεμνιώτικα χωριά προκαλεί και προσκαλεί όλους να ζήσουν μια αξέχαστη Καθαρά Δευτέρα.
Ο Μέρωνας στους πρόποδες του Ψηλορείτη και το Μελιδόνι υποδέχονται εκατοντάδες λάτρεις της παράδοσης που μέχρι σήμερα θέλει αποκριάτικα παιχνίδια, δρώμενα και σάτιρα να ξυπνούν μνήμες άλλων εποχών.
Έθιμα όπως το κλέψιμο της νύφης, ο "Καντής", το μουτζούρωμα σε συνδυασμό με το καλό κρασί και τους ήχους της λύρας αποτελούν την πιο επιτυχημένη συνταγή για μια μοναδική εμπειρία.
ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΩΣ
Καθημερινά πραγματοποιούνται δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά προς το λιμάνι του Ρεθύμνου και αντίστροφα. Το ταξίδι διαρκεί περίπου 10 ώρες.
Για περισσότερες πληροφορίες:
ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ 210 422600 ? 4
ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ 28310 22276
ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ 28310 22941
ΑΝΕΚ 28310 29846

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ
Το Ρέθυμνο δεν έχει δικό του αεροδρόμιο. Εξυπηρετείται από τα αεροδρόμια των Χανίων και του Ηρακλείου. Η πτήση διαρκεί 50 και 60 λεπτά αντίστοιχα.
Έπειτα, χρησιμοποιώντας τα αστικά και υπεραστικά λεωφορεία θα φτάσετε στο Ρέθυμνο ή στο χωριό ? παραλιακό ή ορεινό ? που αποτελεί τον προορισμό σας.
Για περισσότερες πληροφορίες:
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 2810 397117, 245644
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΧΑΝΙΩΝ 28210 63171, 63264
 
Rnews.gr Πηγή ενημέρωσης για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη.Ενημερωμένο με τα ποιο αξιόλογα νέα της επικαιρότητας που αφορούν την οικονομία,την Ελλάδα,την Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Στο Rnews.gr μπορείται να βρείτε άρθρα που αφορούν ,
το Χρηματιστήριο Χρηματιστηριακά -επενδυτικά νέα,Ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα,νομικά, Λογιστικά-Φοροτεχνικά-νομοθεσίεςόλα τα νέα για τις τράπεζες και τα δάνεια (στεγαστικό δάνειο-επαγγελματικό-καταναλωτικό), οικοδομοτεχνικά,Αναπτυξιακά προγράμματατουρισμός ,τοπία ,Κρήτη , Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι, Ηθη και έθιμα της Κρήτης,Προκηρύξεις θέσεων, οδηγός αγοράς Ρέθυμνο Κρήτη δωρεάν, real estate στο Ρέθυμνο Κρήτη(αγοροπωλησίες)υγιεία ομορφιά, ομοιπαθητική, γυναίκα,μόδα, Προσφορές ασφάλειών αυτοκινήτωνλογιστής Ρέθυμνο , λογιστικό Γραφείο του Γιώργου Κατικά λογιστής, νέα από Ρέθυμνο και πολιτική, ανέκδοτα, όλα τα Καυτά τα πικάντικα τα χαζά και τα αληθινά του Rnews.gr,Παραδοσιακό Ξενοδοχείο,γνωριμίες σχέχεις φλερτ χωρισμός,Σύμβουλοι Επιχειρήσεων,Πρακτορείο Ασφαλειών Ρέθυμνο κρήτη