Ποδηλασία στο Ρέθυμνο Κρήτης

ειδήσεις από 1 έως 7
Βρέθηκαν συνολικά : 7 ειδήσεις
Σελίδα: 1 από τις 1 συνολικά

Επιστροφή στην αρχική σελίδα »

ΑΡΧΙΚΗ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
ΤΑΒΕΡΝΕΣ
ΤΟΠΙΑ
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ
ΧΩΡΙΑ
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΑΚΟ
ΘΕΣΕΙΣ & ΑΠΟΨΕΙΣ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ


     


 ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΚΡΗΤΗΣ - ΕΝΑ ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ


Όπως παντού στην Ελλάδα, από την δεκαετία του 50 πολλοί άνθρωποι ,με άλλες κυκλοφοριακές συνήθειες κυκλοφορούσαν με ποδήλατο. Αγόραζαν εκείνα τα βαριά ποδήλατα με τις μεγάλες ρόδες από του Μπαρωτσάκη στη Λεοφώρο ή του Παπαδάκη στον Πλάτανο. Έργα τέχνης συλλεκτικά αποτελούν τώρα πια,αν και μπορείς ακόμη να δεις καναδυό ηλικιωμένους να τα κυκλοφορούν αγέρωχα ...ESKA,RALEIGH,VELOSOLEX ήταν κάποιες από τις ιστορικές μάρκες.Δεν τα χρησιμοποιούσαν για αναψυχή ή για να χάσουν κιλά!τα χρησιμοποιούσαν πρωτίστως σαν μεταφορικό, ή και "επαγγελματικό "μέσο μεταφοράς.Είχαν πινακίδες και οι κάτοχοί τους διέθεταν άδεια κυκλοφορίας!
Σε αντίθεση με τα Χανιά , το Ρέθυμνο δεν είχε κανέναν ποδηλατικό σύλλογο μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 80.Τότε δημιουργήθηκε ο Ποδηλατικός Σύλλογος "Εναλλακτική Κίνηση" ο οποίος δεν κατάφερε να δραστηριοποιηθεί σημαντικά και έπεσε σε αδράνεια μέχρι πριν από λίγα χρόνια που αναβίωσε και ανασυστάθηκε από μια ομάδα συμπολιτών μας με αγάπη για την ερασιτεχνική ποδηλασία.
Τα τελευταία δύο χρόνια η Εναλλακτική Κίνηση ενέτεινε τις προσπάθειες της ,μέσα σε ένα γενικώτερο κλίμα αναβίωσης και ανάπτυξης της ποδηλασίας, οργανώνοντας εκδηλώσεις και ποδηλατοβόλτες με κορυφαία εκδήλωση την διοργάνωση κάθε Σεπτέμβρη του αγώνα brevet(αγώνες πολλών χιλιομέτρων που προσελκύουν ως επί το πλείστον βετεράνους ποδηλάτες)
Τον τελευταίο χρόνο δημιουργήθηκε και μια ομάδα "οι φίλοι του ποδηλάτου" η οποία έχει ως στόχο την καθιέρωση του ως μέσου μεταφοράς και ψυχαγωγίας μέσα στην πόλη.
Σε ότι αφορά στην καθαρά αγωνιστική ποδηλασία, δημιουργήθηκε εδώ και έναν χρόνο περίπου το ΤΜΗΜΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ του ΑΟ ΠΗΓΑΣΟΣ, το οποίο δεν έχει ως στόχο την μαζική συγκέντρωση μελών αλλά την επίσημη συμμετοχή, σε Παγκρήτια και Πανελλήνια πρωταθλήματα , ιδιαίτερα των μικρών κατηγοριών(παίδων-κορασίδων-παμπαίδων -παγκορασίδων,εφήβων-νεανίδων). Τον περασμένο Ιούλιο διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην αθλητική ιστορία του Ρεθύμνου ,στην Μαρίνα, ο πρώτος Παγκρήτιος Ποδηλατικός αγώνας σιρκουί με συμμετοχές 108 παιδιών με δελτίο αθλητή , από όλους τους ποδηλατικούς συλλόγους της Κρήτης στις κατηγορίες που προανέφερα.Η δράση του ΠΗΓΑΣΟΣ καλύπτει όλον τον νομό και όχι μόνο την πόλη του Ρεθύμνου , για αυτό έχει ξεκινήσει μια πολύ ωραία και επικοδομητική συνεργασία με την Νομαρχία Ρεθύμνου.
Σκοπός του ΠΗΓΑΣΟΣ είναι η ανάπτυξη της Ακαδημίας με 20-30 παιδιά μέσα από τα οποία στα επόμενα τρία χρόνια, κάποια από αυτά να μπορούν να διακρίνοντε σε επίπεδο πρωταθλητισμού και να προβάλλουν το Ρέθυμνο σε όλη την Ελλάδα.
Η κυκλοφοριακή αγωγή είναι ένα από τα πρώτα και πιο βασικά μαθήματα της Ακαδημίας και η χρήση του κράνους αυστηρώς ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ!!
(Δυστυχώς το κράνος για τους διοικούντες την Εναλλακτική κίνηση και τα μέλη των Φίλων του Ποδηλάτου δεν θεωρείτε πρωτεύων ζήτημα και πάντα θα το καυτηριάζουμε όσο ενοχλητικοί κι αν γίνουμε, διότι θεωρώ απαράδεκτο, ο κατα τ άλλα συμπαθής πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ της Εναλλακτικής Κίνησης, να μην φορούν ΠΟΤΕ κράνος αποτελώντας κατά συνέπεια αρνητικά παραδείγματα για τους νέους μας)
Ο ΠΗΓΑΣΟΣ επίσης διαθέτει 12 ποδήλατα αγωνιστικού επιπέδου για προπόνηση των αθλητών/τριών και για την συμμετοχή των καλυτέρων στους επίσημους αγώνες.
Το τμήμα Ποδηλασίας ΡΕΘΎΜΝΟΥ του ΑΟ ΠΗΓΑΣΟΣ ,χαρακτηρίζετε επίσης από μία σημαντική πανελληνίως καινοτομία.Δεχεται ισότιμα αθλητές με αναπηρία εφαρμόζωντας στην πράξη τους Κανόνες Εξίσωσης Ευκαιριών του ΟΗΕ προάγοντας την Κοινωνική Ενσωμάτωση .Ποδηλάτες με αναπηρίες είναι μόνιμοι Πανελληνιονίκες τα τελευταία χρόνια. Η κοινή προπόνηση αρτιμελών και αναπήρων μόνο καλά έχει να προσφέρει και στις δύο πληθυσμιακές ομάδες.
Ο ΠΗΓΑΣΟΣ μετά από την πολύ πετυχημένη διοργάνωση, το καλοκαίρι, του σιρκουί με την έγκριση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, σχεδίασε και πρότεινε στην ΕΟΠ δύο επίσημους αγώνες για το 2008.Το 2ο σιρκουί το καλοκαίρι αλλά και την "Ανάβαση Αρκαδίου" αγώνας ο οποίος μπήκε και στο επίσημο καλενταρι της ΕΟΠ και θα προσελκύσει πολλούς αθλητές από Ελλάδα και εξωτερικό σε όλες τις κατηγορίες.Ένας αγώνας που θα επιμηκύνει κατά κάποιο τρόπο και την τουριστική μας περίοδο.
Το μέλλον διαγράφετε θετικό για την ανάπτυξη της ποδηλασίας στο Ρέθυμνο, εάν αναλογιστούμε ότι τρείς ομάδες δραστηριοποιούντε με κοινό παρανομαστή την αναμφισβήτητη αγάπη τους για το ποδήλατο.Αυτό το μέλλον κινδυνεύει όμως από κάποιες λάθος πρακτικές κάποιων που πιστεύουν ότι όσο πιο πολλοί τόσο πιο καλά, και οι οποίοι εμφανίζουν σύνδρομα ανταγωνισμού και προσωπικών φιλοδοξιών δημιουργώντας λαθεμένες εντυπώσεις στην κοινή γνώμη , υπερβάλοντας με ζήλο και σύστημα στην παρουσίαση του έργου τους και μειώνοντας το έργο και την διαδρομή άλλων με στόχο τον παραγκωνισμό τους από τα ποδηλατικά δρώμενα του τόπου μας. Η ιστορία όμως είναι αμείλικτος κριτής και θάρθει μια μέρα που όλοι θα πρέπει να κάνουμε τον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ απολογισμό μας ενώπιον του εαυτού μας και της κοινότητας μέσα στην οποία δρούμε και παράγουμε έργο.
Κλείνω αυτό το σύντομο ιστορικό/παρουσίαση με τις ευχές για ένα καλύτερο 2008, για μια καλύτερη πόλη,για μια καλύτερη κοινωνία, με περισσότερους ποδηλάτες με ήθος και με λιγώτερα θύματα των ναρκωτικών και των τροχαίων.
                 


 
Πρώτη  |  Προηγούμενη  |   1 | Επόμενη  |  Τελευταία (1)


» Ηλεκτρικά Ποδήλατα
Ηλιακό ηλεκτρικό ποδήλατο!Το ποδήλατο που δε βαριέσαι ποτέ...
Εδώ θα δούμε πως μετέτρεψα πολύ εύκολα ένα κανονικό ποδήλατο, ώστε να κινείται και ως κανονικό ποδήλατο, αλλά και με ηλεκτρική ενέργεια ως υποβοήθηση!



» Μοιραστείτε το Δρόμο
Είναι μια νέα πρωτοβουλία του Τμήματος Ποδηλασίας Ρεθύμνου ΠΗΓΑΣΟΣ, με σκοπό τη διάδοση της ποδηλασίας μέσα στην πόλη.


» Ποδηλασία Αναπήρων
Η επίσημη αρχή για την ποδηλασία αναπήρων έγινε το 1996 όταν για πρώτη φορά μαζευτήκαμε μετά από δικιά μου πρωτοβουλία μια μικρή ομάδα ανθρώπων με αναπηρίες

» Το ποδήλατο ως interface
Η λέξη interface που αποδίδεται στα ελληνικά ως διεπαφή , έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας τελευταίως.Αφορμή για αυτό είναι η ολοένα αυξανόμενη χρήση

» 13000 Παιδιά θύματα του ποδηλάτου κάθε χρόνο.
Κάθε χρόνο διακομίζονται τραυματισμένα στο νοσοκομείο περίπου 13000 παιδιά έως 14 χρονών. Και το χειρότερο είναι ότι σχεδόν τα μισά είναι χτυπημένα στο κεφάλι.


» ποδηλαΤΟΣΥΝάντηση

Συγκέντρωση στην είσοδο Δημοτικού Κήπου Ρεθύμνου (Λεωφόρος).



» Ποδηλάτες στο οδόστρωμα...!
Κάποτε, οι καταστροφείς του περιβάλλοντος και των πόλεων, σημερινοί κήνσορες της αυτοκίνησης (Μηχανικοί, Συγκοινωνιολόγοι κ.α.) με την κοντόφθαλμη

Πρώτη  |  Προηγούμενη  |   1 | Επόμενη  |  Τελευταία (1)

Επιστροφή στην αρχική σελίδα »
Rnews.gr Πηγή ενημέρωσης για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη.Ενημερωμένο με τα ποιο αξιόλογα νέα της επικαιρότητας που αφορούν την οικονομία,την Ελλάδα,την Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Στο Rnews.gr μπορείται να βρείτε άρθρα που αφορούν ,
το Χρηματιστήριο Χρηματιστηριακά -επενδυτικά νέα,Ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα,νομικά, Λογιστικά-Φοροτεχνικά-νομοθεσίεςόλα τα νέα για τις τράπεζες και τα δάνεια (στεγαστικό δάνειο-επαγγελματικό-καταναλωτικό), οικοδομοτεχνικά,Αναπτυξιακά προγράμματατουρισμός ,τοπία ,Κρήτη , Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι, Ηθη και έθιμα της Κρήτης,Προκηρύξεις θέσεων, οδηγός αγοράς Ρέθυμνο Κρήτη δωρεάν, real estate στο Ρέθυμνο Κρήτη(αγοροπωλησίες)υγιεία ομορφιά, ομοιπαθητική, γυναίκα,μόδα, Προσφορές ασφάλειών αυτοκινήτωνλογιστής Ρέθυμνο , λογιστικό Γραφείο του Γιώργου Κατικά λογιστής, νέα από Ρέθυμνο και πολιτική, ανέκδοτα, όλα τα Καυτά τα πικάντικα τα χαζά και τα αληθινά του Rnews.gr,Παραδοσιακό Ξενοδοχείο,γνωριμίες σχέχεις φλερτ χωρισμός,Σύμβουλοι Επιχειρήσεων,Πρακτορείο Ασφαλειών Ρέθυμνο κρήτη