Οικονομικά νέα

Εκτύπωση
 
250.000 μωρά γεννιούνται κάθε χρόνο με εξωσωματική          


Η τεχνική της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής κερδίζει συνεχώς έδαφος σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έκθεση, κάθε χρόνο περίπου 250.000 μωρά γεννιούνται διεθνώς με τη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης και τις άλλες τεχνικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

    Η έκθεση της Διεθνούς Επιτροπής για την Παρακολούθηση της Τεχνολογίας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, υπό τον καθηγητή Ζακ ντε Μουζόν, ειδικό σε θέματα δημόσιας υγείας στο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας & Ιατρικών Ερευνών (INSERM) του Παρισιού, δημοσιεύτηκε στο ευρωπαϊκό ιατρικό περιοδικό "Human Reproduction" (Ανθρώπινη Αναπαραγωγή) της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και την ηλεκτρονική υπηρεσία Live Science. Η μελέτη βασίστηκε σε στοιχεία από 1.563 κλινικές τεχνητής γονιμοποίησης σε 53 χώρες και δείχνει ότι μεταξύ των ετών 2000 - 2002 ο αριθμός των υποβοηθούμενων γονιμοποιήσεων αυξήθηκε κατά 25%.

    Η έκθεση επισημαίνει ότι, εκτός από τον αριθμό των γονιμοποιήσεων, αυξάνει συνεχώς το ποσοστό επιτυχίας και πλέον ο μέσος όρος επιτυχίας είναι πάνω από 20% (μία στις πέντε φορές) για μια επιτυχή γέννα, με βάση τις δύο πιο συχνά χρησιμοποιούμενες τεχνικές, την εξωσωματική γονιμοποίηση και την ενδοσωματική ή ενδοκυτταροπλασμική έγχυση σπέρματος, κατά την οποία ένα σπερματικό κύτταρο εισάγεται σε ένα ωάριο.

    Επίσης διαπιστώνεται ότι η δεύτερη μέθοδος, της έγχυσης σπέρματος, κερδίζει συνεχώς έδαφος σε σχέση με την εξωσωματική γονιμοποίηση και πλέον πάνω από τις μισές περιπτώσεις αφορούν τη σπερματέγχυση (54% στην Ευρώπη και 61% στις ΗΠΑ, με βάση στοιχεία του 2002, συνεπώς τα ποσοστά σήμερα θα είναι μεγαλύτερα).

    Παράλληλα, ιδίως στην Ευρώπη, μειώνεται ελαφρώς, με το πέρασμα του χρόνου, ο αριθμός των πολλαπλών γεννήσεων που προκύπτουν από την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Ο αριθμός γεννήσεων διδύμων και τριδύμων μειώθηκε από 26,5% σε 25,7% και από 2,9% σε 2,5% αντίστοιχα. Σύμφωνα με τους γιατρούς, η εμφύτευση δύο ή περισσοτέρων εμβρύων στη μήτρα μιας γυναίκας, με την ελπίδα ότι έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες για γονιμοποίηση, αυξάνει επίσης τον κίνδυνο να γεννηθεί παιδί με πολύ μικρό βάρος ή με αναπτυξιακές δυσκολίες.
Πηγή: Express.gr  28/05/09

« επιστροφή στη κατηγορία Εξωσωματική Γονιμοποίηση
Rnews.gr Πηγή ενημέρωσης για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη.Ενημερωμένο με τα ποιο αξιόλογα νέα της επικαιρότητας που αφορούν την οικονομία,την Ελλάδα,την Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Στο Rnews.gr μπορείται να βρείτε άρθρα που αφορούν ,
το Χρηματιστήριο Χρηματιστηριακά -επενδυτικά νέα,Ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα,νομικά, Λογιστικά-Φοροτεχνικά-νομοθεσίεςόλα τα νέα για τις τράπεζες και τα δάνεια (στεγαστικό δάνειο-επαγγελματικό-καταναλωτικό), οικοδομοτεχνικά,Αναπτυξιακά προγράμματατουρισμός ,τοπία ,Κρήτη , Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι, Ηθη και έθιμα της Κρήτης,Προκηρύξεις θέσεων, οδηγός αγοράς Ρέθυμνο Κρήτη δωρεάν, real estate στο Ρέθυμνο Κρήτη(αγοροπωλησίες)υγιεία ομορφιά, ομοιπαθητική, γυναίκα,μόδα, Προσφορές ασφάλειών αυτοκινήτωνλογιστής Ρέθυμνο , λογιστικό Γραφείο του Γιώργου Κατικά λογιστής, νέα από Ρέθυμνο και πολιτική, ανέκδοτα, όλα τα Καυτά τα πικάντικα τα χαζά και τα αληθινά του Rnews.gr,Παραδοσιακό Ξενοδοχείο,γνωριμίες σχέχεις φλερτ χωρισμός,Σύμβουλοι Επιχειρήσεων,Πρακτορείο Ασφαλειών Ρέθυμνο κρήτη