Οικονομικά νέα

Εκτύπωση
Μαργαρίτες Δήμου Κουλούκωνα στο Ρέθυμνο


Σε απόσταση 27 χιλιομέτρων από το Ρέθυμνο στη Βορειοδυτική πλευρά του Ψηλορείτη και σε υψόμετρο 300 μέτρων από τη θάλασσα, βρίσκεται το γραφικό χωριό Μαργαρίτες, γνωστό για την κατασκευή χειροποίητων δημιουργημάτων που από τα προϊστορικά χρόνια κατάφεραν να αναπτύξουν οι κάτοικοι του.

    Ακολουθώντας τα ίχνη των προγόνων τους τόσο ως προς τις τεχνικές όσο και ως προς τις αισθητικές παραδόσεις οι σημερινοί κάτοικοι των Μαργαριτών διοχετεύουν τη δημιουργικότητα και την καλλιτεχνική τους ευαισθησία δημιουργώντας εκπληκτικής ποιότητας αντικείμενα λαϊκής τέχνης, κρατώντας ζωντανές και με συνέπεια τις ποικίλες μορφές της, όπως η αγγειοπλαστική. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το χωριό μας να αναγνωριστεί διεθνώς σαν κέντρο αρχιτεκτονικής κεραμικής.

    Η γεωγραφική θέση του χωριού σας φέρνει κοντά σε σημαντικούς αρχαιολογικούς και Ιστορικούς χώρους, Αρχαία Ελεύθερνα, Μονή Αρκαδίου, Σπήλαιο Μελιδονίου, υστερομινωικό τάφο, το προστατευμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση Φαράγγι που διασχίζει δυτικά το χωριό, καθώς και τις 23 υπέροχες εκκλησιές πολλές από αυτές δείγματα των βυζαντινών χρόνων.

    Μια βόλτα στης Βυζαντινές Εκκλησίες όπως την εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα που ήταν τμήμα ενός μοναστηριού που υπήρχε στην περιοχή πριν καταστραφεί, τον Άγιο Δημήτριο στη δυτική πλευρά του χωριού (πρόκειται για μια ιδιαίτερα κομψή εκκλησία η οποία έχει πέτρινο βωμό)και την υπέροχη εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, με τοιχογραφίες από το 1383 δείγμα Βυζαντινών εκκλησιών.

    Περπατώντας στις Μαργαρίτες θα δείτε διακοσμημένες πόρτες και τοίχους που χρονολογούνται από τη Ενετοκρατία. Αυτά τα δείγματα σε συνδυασμό με τα στενά σοκάκια, δίνουν μια πιστή εικόνα της παραδοσιακής Κρητικής Αρχιτεκτονικής.

    Το φαράγγι με την μαγευτική του θέα συναρπάζει, γοητεύει, και ξεκουράζει τον επισκέπτη.

    Η πολιτιστική δραστηριότητα των κατοίκων με διάφορες εκδηλώσεις καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, σε συνδυασμό με την ιστορική και λαογραφική σημασία που έχει το χωριό είναι ο λόγος που δικαιολογημένα έχουν αναδείξει τον τόπο μας σε ένα από τα ωραιότερα και πιο πολυσυζητημένα χωριά της Κρήτης.

    Τολμήστε να μας επισκεφθείτε και να χαρείτε μαζί μας όλα τα παραπάνω.

« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο
Rnews.gr Πηγή ενημέρωσης για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη.Ενημερωμένο με τα ποιο αξιόλογα νέα της επικαιρότητας που αφορούν την οικονομία,την Ελλάδα,την Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Στο Rnews.gr μπορείται να βρείτε άρθρα που αφορούν ,
το Χρηματιστήριο Χρηματιστηριακά -επενδυτικά νέα,Ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα,νομικά, Λογιστικά-Φοροτεχνικά-νομοθεσίεςόλα τα νέα για τις τράπεζες και τα δάνεια (στεγαστικό δάνειο-επαγγελματικό-καταναλωτικό), οικοδομοτεχνικά,Αναπτυξιακά προγράμματατουρισμός ,τοπία ,Κρήτη , Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι, Ηθη και έθιμα της Κρήτης,Προκηρύξεις θέσεων, οδηγός αγοράς Ρέθυμνο Κρήτη δωρεάν, real estate στο Ρέθυμνο Κρήτη(αγοροπωλησίες)υγιεία ομορφιά, ομοιπαθητική, γυναίκα,μόδα, Προσφορές ασφάλειών αυτοκινήτωνλογιστής Ρέθυμνο , λογιστικό Γραφείο του Γιώργου Κατικά λογιστής, νέα από Ρέθυμνο και πολιτική, ανέκδοτα, όλα τα Καυτά τα πικάντικα τα χαζά και τα αληθινά του Rnews.gr,Παραδοσιακό Ξενοδοχείο,γνωριμίες σχέχεις φλερτ χωρισμός,Σύμβουλοι Επιχειρήσεων,Πρακτορείο Ασφαλειών Ρέθυμνο κρήτη