Οικονομικά νέα

Εκτύπωση

ΤτΕ: Πέφτουν οι τιμές των ακινήτων το 2009

Σε καθοδική πορεία κινούνται οι τιμές των ακινήτων για το 2009 σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Τράπεζα της Ελλάδος. Οι τιμές των ακινήτων είχαν φτάσει στο ανώτατο σημείο για την τελευταία πενταετία μέσα στο 2008 και για πρώτη φορά μέσα στο 2009 άρχισαν να μειώνονται ενώ μέχρι πρότινος αυξάνονταν. Ακόμα οι καταναλωτές εμφανίζονται να πραγματοποιούν λιγότερες συναλλαγές που έχουν σχέση με ακίνητα,

Τα στοιχεία προέρχονται από επεξεργασία τιμών που υποβάλλουν οι ελληνικές τράπεζες στην ΤτΕ και εκτός από πραγματικά στοιχεία, περιλαμβάνουν και τις εκτιμήσεις των τραπεζών για την τρέχουσα εμπορική αξία όλων των ακινήτων τα οποία αποτελούν αντικείμενο δανείου.

Για το σύνολο των διαμερισμάτων σε ολόκληρη την επικράτεια της χώρας, οι τιμές κινήθηκαν πτωτικά μέσα στο 2009 κατά 3,8% η οποία προκύπτει από μείωση της τιμής των παλαιών διαμερισμάτων κατά 4,7% και των νέων κατά 2,4%. Παλαιά ακίνητα χαρακτηρίζονται αυτά που είναι ήλικίας πάνω από πέντε χρόνια.

Οι τιμές εξελίσσονται ομοιόμορφα σε όλες τις περιοχές τις Ελλάδας και η εκτίμηση για την μείωση της τιμής είναι ότι διαμορφώθηκε με μέσο ετήσιο ρυθμό 5,1% στην Αθήνα, 6,0% στη Θεσσαλονίκη, 3,0% στις άλλες μεγάλες πόλεις και 0,9% στις λοιπές περιοχές της χώρας. Τέλος ο αριθμός των συναλλαγών για οικιστικά ακίνητα εμφανίζεται μειωμένος σε όγκο αλλά και σε αξία.

ΠΗΓΗ: Ελευθεροτυπία



« επιστροφή στη κατηγορία REAL ESTATE νέα
Rnews.gr Πηγή ενημέρωσης για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη.Ενημερωμένο με τα ποιο αξιόλογα νέα της επικαιρότητας που αφορούν την οικονομία,την Ελλάδα,την Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Στο Rnews.gr μπορείται να βρείτε άρθρα που αφορούν ,
το Χρηματιστήριο Χρηματιστηριακά -επενδυτικά νέα,Ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα,νομικά, Λογιστικά-Φοροτεχνικά-νομοθεσίεςόλα τα νέα για τις τράπεζες και τα δάνεια (στεγαστικό δάνειο-επαγγελματικό-καταναλωτικό), οικοδομοτεχνικά,Αναπτυξιακά προγράμματατουρισμός ,τοπία ,Κρήτη , Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι, Ηθη και έθιμα της Κρήτης,Προκηρύξεις θέσεων, οδηγός αγοράς Ρέθυμνο Κρήτη δωρεάν, real estate στο Ρέθυμνο Κρήτη(αγοροπωλησίες)υγιεία ομορφιά, ομοιπαθητική, γυναίκα,μόδα, Προσφορές ασφάλειών αυτοκινήτωνλογιστής Ρέθυμνο , λογιστικό Γραφείο του Γιώργου Κατικά λογιστής, νέα από Ρέθυμνο και πολιτική, ανέκδοτα, όλα τα Καυτά τα πικάντικα τα χαζά και τα αληθινά του Rnews.gr,Παραδοσιακό Ξενοδοχείο,γνωριμίες σχέχεις φλερτ χωρισμός,Σύμβουλοι Επιχειρήσεων,Πρακτορείο Ασφαλειών Ρέθυμνο κρήτη