Οικονομικά νέα

Εκτύπωση
Η κατανάλωση σοκολάτας κάνει καλό στην υγεία αλλά με μέτρο        
 
  Η κατανάλωση σοκολάτας κάνει καλό στην υγεία όσων διατρέχουν υψηλό κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων και μόνο όταν καταναλώνεται με μέτρο, όπως προκύπτει από την ανάλυση οκτώ μελετών.

Ο δρ Ρουάι Χούι της Κινεζικής Ακαδημίας Ιατρικών Επιστημών και του Ιατρικού Κολλεγίου της Ένωσης του Πεκίνου και οι συνεργάτες του διαπίστωσαν ότι η συντηρητική κατανάλωση κακάου μπορεί να αποτελέσει "μία αξιοσημείωτη διαιτητική πρόταση" για την μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης σε συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων.
Μία από τις μελέτες που δημοσιοποιήθηκε το Μάρτιο έδειξε ότι ανάμεσα σε 19.300 ανθρώπους εκείνοι που κατανάλωναν περισσότερη σοκολάτα είχαν χαμηλότερη πίεση και ήταν πιθανότερο να υποστούν εγκεφαλικό ή καρδιακή προσβολή τα επόμενα δέκα χρόνια.

Όταν όλες οι μελέτες αναλύθηκαν μαζί οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση κακάου μείωνε τα επίπεδα της LDL ή αλλιώς της "κακής" χοληστερόλης κατά περίπου 6 mg/dL και συνολικά της χοληστερόλης κατά το ίδιο ποσοστό.

Ωστόσο, το κακάο δεν φάνηκε να επηρεάζει τη χοληστερόλη στις τρεις άλλες μελέτες.
Οι ερευνητές βρήκαν επίσης ότι οι υγιείς δεν επωφελούνταν καθόλου από τις ευεργετικές για τη χοληστερόλη ιδιότητες του κακάου.


« επιστροφή στη κατηγορία Υγεία & Ομορφιά
Rnews.gr Πηγή ενημέρωσης για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη.Ενημερωμένο με τα ποιο αξιόλογα νέα της επικαιρότητας που αφορούν την οικονομία,την Ελλάδα,την Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Στο Rnews.gr μπορείται να βρείτε άρθρα που αφορούν ,
το Χρηματιστήριο Χρηματιστηριακά -επενδυτικά νέα,Ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα,νομικά, Λογιστικά-Φοροτεχνικά-νομοθεσίεςόλα τα νέα για τις τράπεζες και τα δάνεια (στεγαστικό δάνειο-επαγγελματικό-καταναλωτικό), οικοδομοτεχνικά,Αναπτυξιακά προγράμματατουρισμός ,τοπία ,Κρήτη , Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι, Ηθη και έθιμα της Κρήτης,Προκηρύξεις θέσεων, οδηγός αγοράς Ρέθυμνο Κρήτη δωρεάν, real estate στο Ρέθυμνο Κρήτη(αγοροπωλησίες)υγιεία ομορφιά, ομοιπαθητική, γυναίκα,μόδα, Προσφορές ασφάλειών αυτοκινήτωνλογιστής Ρέθυμνο , λογιστικό Γραφείο του Γιώργου Κατικά λογιστής, νέα από Ρέθυμνο και πολιτική, ανέκδοτα, όλα τα Καυτά τα πικάντικα τα χαζά και τα αληθινά του Rnews.gr,Παραδοσιακό Ξενοδοχείο,γνωριμίες σχέχεις φλερτ χωρισμός,Σύμβουλοι Επιχειρήσεων,Πρακτορείο Ασφαλειών Ρέθυμνο κρήτη