Οικονομικά νέα

Εκτύπωση

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ
Πίσω στα θρανία. Πως θα προετοιμάσουμε τα παιδιά μας.
  
 
Σε λίγες μέρες ανοίγουν τα σχολεία. Τα παιδιά έχουν περάσει ένα ανέμελο καλοκαίρι χωρίς υποχρεώσεις και διάβασμα. Τώρα είναι δύσκολο να επιστρέψουν στα θρανία και να βρουν το ρυθμό τους μετά από μια τόσο μεγάλη ανάπαυλα. Γι? αυτό εμείς οι γονείς μπορούμε να τα βοηθήσουμε και να τα προετοιμάσουμε να μπουν στην απαιτητική καθημερινότητα του σχολείου.
Τα παιδιά για να περάσουνε από ένα στάδιο, σε ένα άλλο τα βοηθάει πολύ η τελετουργία, δηλ. μια σειρά διαδικασιών που προμηνύει το επόμενο στάδιο. Πως λειτουργούμε με τον ύπνο? Υπάρχει μια σειρά διαδικασιών όπως το μπάνιο, οι πυτζάμες, το παραμύθι που προετοιμάζουν τα παιδιά να καταλάβουν ότι ήρθε η ώρα να κοιμηθούν. Με το ίδιο τρόπο μπορούμε να προετοιμάσουμε τα παιδιά για την επιστροφή τους στο σχολείο.
Θα σας αναφέρω τέτοιου είδους τελετουργίες που θα σας βοηθήσουν.
Πρώτον καλό είναι τα παιδιά να μην χάνουν την επαφή τους με το βιβλίο την διάρκεια των διακοπών . Αν όμως δεν έχετε μεριμνήσει γι? αυτό, δεν αργά ακόμα και τώρα. Προμηθευτείτε παραμύθια, κόμικς με τους αγαπημένους τους ήρωες, βιβλία με περιπέτειες και μυθολογία. Έτσι θα τα βοηθήσετε να διατηρήσουν μια καλή σχέση με το διάβασμα.
Δεύτερον ασχοληθείτε με τα εργαλεία της μάθησης. Στην έναρξη της σχολικής χρονιάς όλα τα παιδιά ανυπομονούν να αγοράσουν τα καινούρια σχολικά τους. Τους αρέσει να συμμετέχουν σε αυτήν την διαδικασία και προετοιμάζονται για την αλλαγή της καθημερινότητας τους με αυτόν τον τρόπο.
Μια διαδικασία ακόμα που βοηθάει, είναι να ανανεώσουμε την γκαρνταρόμπα του παιδιού. Το βάζουμε στην διαδικασία να αγοράσει ρούχα που αρμόζει να τα φοράει στο σχολείο, π.χ. φόρμα για την γυμναστική.
Πολύ χρήσιμο είναι να ελέγξουμε την υγεία του παιδιού. Προγραμματίστε μια επίσκεψη στον παιδίατρο, στον οφθαλμίατρο και στον οδοντίατρο. Αυτή η διαδικασία περνάει στο παιδί το μήνυμα ότι κάτι καινούριο ξεκινάει και πρέπει να είναι υγιής.
Το σημαντικότερο στοιχείο είναι να γίνεται διάλογος για την άφιξη της καινούρια σχολικής χρονιάς. Καλό είναι να τα ρωτάμε πως νιώθουν που ξεκινάει το σχολείο. Τι περιμένουν από την καινούρια σχολική χρονιά. Τι στόχους έχουν βάλει. Τι θα διορθώσουν σε σχέση με την προηγούμενο χρόνο.
Τέλος,  καλύτερος τρόπος για να ετοιμάσουμε τα παιδιά μας προκειμένου να έχουν μια δημιουργική σχολική χρονιά είναι να μιλήσουμε μαζί τους για τα θετικά του σχολείου, τις γνώσεις που θα αποκτήσουν και τους νέους φίλους που θα κάνουν.
   
 
 
Στεργιοπούλου Ελευθερία.
Ψυχολόγος για παιδιά, εφήβους, οικογένεια.
τηλ: 2831020966
http://www.eleftheriastergiopoulou.gr


« επιστροφή στη κατηγορία Ψυχολόγος Παιδοψυχολόγος
Rnews.gr Πηγή ενημέρωσης για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη.Ενημερωμένο με τα ποιο αξιόλογα νέα της επικαιρότητας που αφορούν την οικονομία,την Ελλάδα,την Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Στο Rnews.gr μπορείται να βρείτε άρθρα που αφορούν ,
το Χρηματιστήριο Χρηματιστηριακά -επενδυτικά νέα,Ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα,νομικά, Λογιστικά-Φοροτεχνικά-νομοθεσίεςόλα τα νέα για τις τράπεζες και τα δάνεια (στεγαστικό δάνειο-επαγγελματικό-καταναλωτικό), οικοδομοτεχνικά,Αναπτυξιακά προγράμματατουρισμός ,τοπία ,Κρήτη , Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι, Ηθη και έθιμα της Κρήτης,Προκηρύξεις θέσεων, οδηγός αγοράς Ρέθυμνο Κρήτη δωρεάν, real estate στο Ρέθυμνο Κρήτη(αγοροπωλησίες)υγιεία ομορφιά, ομοιπαθητική, γυναίκα,μόδα, Προσφορές ασφάλειών αυτοκινήτωνλογιστής Ρέθυμνο , λογιστικό Γραφείο του Γιώργου Κατικά λογιστής, νέα από Ρέθυμνο και πολιτική, ανέκδοτα, όλα τα Καυτά τα πικάντικα τα χαζά και τα αληθινά του Rnews.gr,Παραδοσιακό Ξενοδοχείο,γνωριμίες σχέχεις φλερτ χωρισμός,Σύμβουλοι Επιχειρήσεων,Πρακτορείο Ασφαλειών Ρέθυμνο κρήτη