Οικονομικά νέα

Εκτύπωση

Αισιόδοξα μηνύματα για αύξηση Ρώσων τουριστών          
 
19/03/11

AIΣΘHTEΣ αυξήσεις στις έως τώρα προκρατήσεις προς Ελλάδα καταγράφονται στα ρωσικά ταξιδιωτικά πρακτορεία, όπως διαπίστωσε ο υφυπουργός Tουρισμού Γ. Νικητιάδης μετά από διαδοχικές συναντήσεις με τους βασικούς πράκτορες της Ρωσίας, στο περιθώριο της διεθνούς τουριστικής έκθεσης της Μόσχας ΜΙΤΤ, που ολοκληρώνεται σήμερα. Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου πρακτορείου της Ρωσίας και οργανωτής πτήσεων τσάρτερ, Μπαρίς Μουζενίδης, κάνει λόγο για 300% αύξηση στις κρατήσεις του ομίλου του μέχρι στιγμής σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Το θετικό κλίμα επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος του ΞΕΕ Γ. Τσακίρης, καθώς λαμβάνει εξαιρετικά θετικά μηνύματα για την πορεία των κρατήσεων από τη ρωσική τουριστική αγορά, σε ανταποκρίσεις των ελληνικών ΜΜΕ από την τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ. Ο πρόεδρος του ΞΕΕ επιβεβαιώνει ότι οι καθιερωμένοι τουριστικοί προορισμοί θα εμφανίσουν διψήφια αύξηση Ρώσων τουριστών σε σχέση με πέρυσι, με τη Ρόδο να είναι στην κορυφή, ενώ πολύ καλές επιδόσεις παρουσιάζουν η Κρήτη, η Χαλκιδική και η Θεσσαλονίκη. Για πρώτη φορά παρατηρείται, όπως τονίζει ο κ. Τσακίρης, ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση για την Αθήνα, στην οποία συμβάλλει και η προσθήκη νέων αεροπορικών θέσεων, μετά από την πύκνωση των δρομολογίων της Aegean για τη Μόσχα.

Στο μεταξύ ο κ. Νικητιάδης βρίσκεται στη Ρωσία από την Τετάρτη για τα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου στη ΜΙΤΤ. Στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε εκτενώς στις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα για να διευκολύνει ακόμη περισσότερο την έκδοση βίζας στους Ρώσους πολίτες, με την προγραμματιζόμενη πιλοτική δημιουργία ενός προξενικού γραφείου στο Νοβοσιμπίρσκ, πρωτεύουσα της Δυτικής Σιβηρίας. Oπως είπε ο κ. Νικητιάδης, ήδη έχει ξεκινήσει η έκδοση πολλαπλών θεωρήσεων μακράς διαρκείας και από του χρόνου εξετάζεται να δοθεί η δυνατότητα σε μεγάλους τουριστικούς οργανισμούς της Ρωσίας να εκδίδουν βίζες, όπως ακριβώς συμβαίνει σήμερα με τα κέντρα θεωρήσεων εισόδου (visa centers).

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της ελληνικής κυβέρνησης για την αύξηση του τουρισμού κυρίως από τις νέες δυναμικές αγορές, ο κ. Νικητιάδης ανακοίνωσε ότι εντός του καλοκαιριού θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο άτυπη σύνοδος υπουργών Τουρισμού της Ε.Ε., στην οποία θα κληθούν να συμμετάσχουν οι αντίστοιχοι υπουργοί Ρωσίας, Κίνας και Ινδίας. Στη σύνοδο θα ληφθεί κοινή απόφαση σχετικά με τη διευκόλυνση έως και κατάργηση των θεωρήσεων για τους πολίτες των χωρών αυτών, μια πρόταση που προωθείται από καιρό από την ελληνική πλευρά και έγινε αποδεκτή τόσο από τον επίτροπο Τουρισμού A. Ταγιάνι, όσο και από τον προεδρεύοντα Ούγγρο υπουργό Τουρισμού.

Νατάσα Λιαπάκη
Πηγή: Express.gr  

« επιστροφή στη κατηγορία Ελλάδα -Κόσμος
Rnews.gr Πηγή ενημέρωσης για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη.Ενημερωμένο με τα ποιο αξιόλογα νέα της επικαιρότητας που αφορούν την οικονομία,την Ελλάδα,την Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Στο Rnews.gr μπορείται να βρείτε άρθρα που αφορούν ,
το Χρηματιστήριο Χρηματιστηριακά -επενδυτικά νέα,Ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα,νομικά, Λογιστικά-Φοροτεχνικά-νομοθεσίεςόλα τα νέα για τις τράπεζες και τα δάνεια (στεγαστικό δάνειο-επαγγελματικό-καταναλωτικό), οικοδομοτεχνικά,Αναπτυξιακά προγράμματατουρισμός ,τοπία ,Κρήτη , Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι, Ηθη και έθιμα της Κρήτης,Προκηρύξεις θέσεων, οδηγός αγοράς Ρέθυμνο Κρήτη δωρεάν, real estate στο Ρέθυμνο Κρήτη(αγοροπωλησίες)υγιεία ομορφιά, ομοιπαθητική, γυναίκα,μόδα, Προσφορές ασφάλειών αυτοκινήτωνλογιστής Ρέθυμνο , λογιστικό Γραφείο του Γιώργου Κατικά λογιστής, νέα από Ρέθυμνο και πολιτική, ανέκδοτα, όλα τα Καυτά τα πικάντικα τα χαζά και τα αληθινά του Rnews.gr,Παραδοσιακό Ξενοδοχείο,γνωριμίες σχέχεις φλερτ χωρισμός,Σύμβουλοι Επιχειρήσεων,Πρακτορείο Ασφαλειών Ρέθυμνο κρήτη