Οικονομικά νέα

Εκτύπωση

Ν.ΝίΝος: Κακή συμπεριφορά Δημάρχου Ρεθλυμνο Γ. Μαρινάκη


Χθες, στο δημοτικό συμβούλιο, συζητήθηκε ο προϋπολογισμός του δήμου Ρεθύμνου για το 2013.

Αντιπαρερχόμαστε το περιεχόμενο του, γιατί πραγματικά πρόκειται για ένα πρ/σμό«δειλό» , ( που «τρέμει» τις κυρώσεις από μια μη υλοποίηση του), «άνευρο», [ που δεν έχει καμιά ζωντάνια, καμιά ικμάδα αισιοδοξίας, καμιά ελπίδα βελτίωσης της καθημερινότητας (και όχι μόνον) στον δήμο], «μπαγιάτικο» ( που είναι μαραμένος και δεν έχει καμιά φρεσκάδα ), απογοητευτικό , ( που δεν αφήνει καμιά αισιοδοξία , ότι ο δήμος «πήρε τα μηνύματα» και μπήκε σε μια άλλη ,την σωστή, τροχιά λειτουργίας του ),  «ένα από τα ίδια», ( που συνεχίζει την μίζερη φτωχοεπίκληση για να «δικαιολογεί» τα αδικαιολόγητα), υπαναπτυξιακό ( που «δεν παίρνει την κατάσταση στα χέρια του» χαράσσοντας πρόγραμμα και προοπτική για τον τόπο), κλπ

Εμείς για να μην κατηγορηθούμε ότι συγκαλύπτουμε   αυτήν την δημοτική αδράνεια και αδιαφορία, καταλογίσαμε στην δημοτική αρχή όλη αυτήν την αρνητική κατάσταση και καταψηφίσαμε τον προϋπολογισμό!

Είναι γνωστό ,ότι πλέον και νομικά [ Ν 3852/10 άρθρο 277] η δημοτική αρχή έχει ευθύνες , από την βεβαίωση και είσπραξη των θεσμοθετημένων εσόδων του δήμου, οι οποίες ελέγχονται αυτεπαγγέλτως από τα θεσμοθετημένα ελεγκτικά όργανα.

Είναι γνωστό ( και αυτονόητο!) αυτό που πλέον το βιώνουμε όλοι οι μισθωτοί και συνταξιούχοι, ότι δηλ την μη είσπραξη νομίμων εσόδων από κάποιους την «πληρώνουν» (πραγματικά και μεταφορικά!) οι υπόλοιποι οι λεγόμενοι «συνήθως ύποπτοι» και ,βεβαίως, ο δήμος στο σύνολο του.

Ετσι η οποιαδήποτε αδράνεια και απώλεια (νομίμων) εσόδων από το δημοτικό ταμείο, είτε εκφράζεται και «επιβαρύνει» τους υπόλοιπους δημότες με μείωση δημοτικών υπηρεσιών, είτε με αύξηση της οικονομικής επιβάρυνσης τους ,είτε και με τα δύο!

Εμείς , και κάποιες άλλες από τις παρατάξεις της μειοψηφίας στον δήμο, καταθέσαμε , στο δημ συμβούλιο, τις αντιρρήσεις μας, καταγγείλαμε,καλοπροαίρετα ,ελεγχόμενες νομικά παραμέτρους του πρ/σμού, και χαρακτηρίσαμε τον υπό συζήτηση προϋπολογισμό με την «ταυτότητα» που ( κατά την άποψη και την τεκμηρίωση μας ) είχε.

Η δημοτική αρχή χωρίς να απαντήσει σε καμιά από τις  επισημάνσεις μας, με «τεταμένο το δάκτυλο» προς την πλευρά της μειοψηφίας «απειλούσε» ( δεν μπορώ να «καταλάβω» ποιους, με ποιο δικαίωμα ,και με ποια αιτιολογία) να μας «δείρει»!

Καταγγέλλουμε αυτήν την απαράδεκτη δημοτική συμπεριφορά, και υποδεικνύουμε στον«φιλοξενούμενο»-προσκεκλημένο του δημοτικού συμβουλίου, ( όπως είναι γνωστό ο δήμαρχος «προσκαλείται» στο δημ συμβούλιο και δεν είναι μέλος του!), εφεξής να είναι πιο «ευγενικός»  προς τα μέλη του οργάνου στο οποίο προσκαλείται να παραστεί!

Επειδή αυτή η συμπεριφορά έχει επαναληφθεί πολλές φορές, και μάλλον έχει παρεξηγηθεί η δική μας ευγένεια (προς τον φιλοξενούμενο μας), δηλώνουμε ότι αν επαναληφθεί, θα απαιτήσουμε από τον πρόεδρο του δημ συμβουλίου να εφαρμόσει τα προβλεπόμενα από τον Κώδικα στο άρθρο 100 παραγρ 1 [ο πρόεδρος λαμβάνει κάθε μέτρο για την ευταξία της συζήτησης. Μπορεί να ζητήσει και την αποβολή ΚΑΘΕ προσώπου που διαταράσσει την συζήτηση]!

Σκοπός και θεσμικά οφειλόμενη επιδίωξη μας είναι να βοηθήσουμε τον δήμο και να βελτιστοποιήσουμε τις υπάρχουσες δυνατότητες υπέρ των δημοτών και της τοπικής οικονομικοκοινωνικής ανάπτυξης. Αυτό θα συνεχίσουμε να το κάνουμε έστω και αν συνεχίζεται ετούτη η αρνητική και αλαζονική πραγματικότητα, δηλ το  «να μιλούμε καινα μας ακούνε, μόνον, οι τοίχοι»!

Είναι γνωστό, ότι ο πρ/σμός ελέγχεται  ,σύμφωνα με το άρθρο 162 του Κώδικα, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Περιφέρειεας Κρήτης. Εμείς δεν θα καταθέσουμε καμιά προσφυγή κατά του πρ/σμού , η αρμόδια υπηρεσία οφείλει να ενεργήσει τα πρέποντα.

Επιφυλασσόμαστε για τις νόμιμες, και ωφέλιμες για τον τόπο, ενέργειες μας.

 

 

Νίκος Νίνος επικεφαλής της, μείζονος, μειοψηφίας στον δήμο Ρεθύμνου

 

 

ΥΓ: το παρόν δελτίο τύπου θα κατατεθεί στον δήμο (υπ όψει του προέδρου του ΔΣ) και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση γραφείο Ρεθύμνου, για ενημέρωση τους



« επιστροφή στη κατηγορία Θέσεις και απόψεις για το Ρέθυμνο
Rnews.gr Πηγή ενημέρωσης για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη.Ενημερωμένο με τα ποιο αξιόλογα νέα της επικαιρότητας που αφορούν την οικονομία,την Ελλάδα,την Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Στο Rnews.gr μπορείται να βρείτε άρθρα που αφορούν ,
το Χρηματιστήριο Χρηματιστηριακά -επενδυτικά νέα,Ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα,νομικά, Λογιστικά-Φοροτεχνικά-νομοθεσίεςόλα τα νέα για τις τράπεζες και τα δάνεια (στεγαστικό δάνειο-επαγγελματικό-καταναλωτικό), οικοδομοτεχνικά,Αναπτυξιακά προγράμματατουρισμός ,τοπία ,Κρήτη , Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι, Ηθη και έθιμα της Κρήτης,Προκηρύξεις θέσεων, οδηγός αγοράς Ρέθυμνο Κρήτη δωρεάν, real estate στο Ρέθυμνο Κρήτη(αγοροπωλησίες)υγιεία ομορφιά, ομοιπαθητική, γυναίκα,μόδα, Προσφορές ασφάλειών αυτοκινήτωνλογιστής Ρέθυμνο , λογιστικό Γραφείο του Γιώργου Κατικά λογιστής, νέα από Ρέθυμνο και πολιτική, ανέκδοτα, όλα τα Καυτά τα πικάντικα τα χαζά και τα αληθινά του Rnews.gr,Παραδοσιακό Ξενοδοχείο,γνωριμίες σχέχεις φλερτ χωρισμός,Σύμβουλοι Επιχειρήσεων,Πρακτορείο Ασφαλειών Ρέθυμνο κρήτη