Οικονομικά νέα

Εκτύπωση
Η Ιεράπετρα είναι μια όμορφη, αρχοντική πόλη που διακρίνεται για την μεγάλη ιστορία της και για τις σύγχρονες τουριστικές υποδομές της. Βρίσκεται στη νότια πλευρά του νομού Λασιθίου σε απόσταση 35 χλμ. από τον Άγιο Νικόλαο και βρέχεται από το Λιβυκό πέλαγος. Γι? αυτό και είναι γνωστή ως η «Νύμφη του Λιβυκού». Χαρακτηριστικό είναι ότι η Ιεράπετρα αποτελεί την νοτιότερη πόλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι κτισμένη στην ίδια θέση με την αρχαία πόλη Ιεράπυτνα, η οποία άκμασε τον 2ο π.Χ. αιώνα. Οι απαράμιλλες φυσικές ομορφιές, το ήπιο κλίμα της περιοχής, οι απέραντες παραλίες με τα πεντακάθαρα νερά, τα αξιόλογα μνημεία της πόλης και οι επιλογές για διασκέδαση που προσφέρει στους επισκέπτες, καθιστούν την Ιεράπετρα ιδανικό προορισμό διακοπών. Σήμα κατατεθέν της πόλης αποτελεί το Φρούριο Καλές. Βρίσκεται στο νότιο μόλο του παλιού λιμανιού και κτίστηκε στις αρχές του 13ου αιώνα από τους Ενετούς. Διατηρείται σε αρκετή καλή κατάσταση. Σκοπός της ανέγερσης του φρουρίου ήταν η προστασία των κατοίκων από τις πειρατικές επιδρομές. Το 1647, όταν η Ιεράπετρα έπεσε στα χέρια των Τούρκων, το φρούριο υπέστη πολλές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες δεν αλλοίωσαν τα ενετικά χαρακτηριστικά του. Η σημερινή του ονομασία «Καλές» προέρχεται από τη τούρκικη λέξη «Κουλές» που σημαίνει πύργος. Επίσης, η Ιεράπετρα φημίζεται για τις πολλές βυζαντινές εκκλησίες της. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει ο μητροπολιτικός ναός του Αγίου Γεωργίου, ο οποίος είναι και ο πολιούχος της πόλης. Πρόκειται για μια βασιλική εκκλησία με κεντρικό τρούλο και μικρότερους τρούλους γύρω από αυτόν. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι τρούλοι κατασκευάστηκαν το 1856 με κέδρους. Μια άλλη ιστορική εκκλησία της πόλης είναι η «Παναγία του Καλέ» ή Παναγίτσα. Πρόκειται για ένα μικρό εκκλησάκι κτισμένο απέναντι από την πόρτα του φρουρίου, στο οποίο την βυζαντινή περίοδο εκκλησιάζονταν ο άρχοντας της πόλης. Τέλος, αξίζει να επισκεφθείτε την εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Χριστού, γνωστή και σαν Αφέντης Χριστός ή Σωτήρας, που είναι κτισμένη στα δυτικά του φρουρίου και χρονολογείται από τον 14ο αιώνα, καθώς και τον ναό του Αγίου Νικολάου, που σύμφωνα με την τοπική παράδοση τον έκτισαν 4 Νικόληδες, ναυτικοί. Οι παραλίες της Ιεράπετρας εντυπωσιάζουν για το φυσικό τους κάλλος και την καθαρότητά τους. Παρόλη την τουριστική κίνηση της περιοχής οι περισσότερες παραλίες παραμένουν ανοργάνωτες, γεγονός που συντελεί στην διατήρηση της αυθεντικής ομορφιάς τους. Η παραλία της πόλης με την παχιά αμμουδιά προσφέρετε για κολύμπι και ώρες χαλάρωσης. Κοντά στην Ιεράπετρα βρίσκονται οι ονειρεμένες αμμουδιές της Γρα ? Λυγιάς, του Μύρτου και του Μακρύγιαλου, οι οποίες έχουν βραβευτεί με την Γαλάζια Σημαία.


« επιστροφή στη κατηγορία Λασίθι (Αγιος Νικόλαος)
Rnews.gr Πηγή ενημέρωσης για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη.Ενημερωμένο με τα ποιο αξιόλογα νέα της επικαιρότητας που αφορούν την οικονομία,την Ελλάδα,την Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Στο Rnews.gr μπορείται να βρείτε άρθρα που αφορούν ,
το Χρηματιστήριο Χρηματιστηριακά -επενδυτικά νέα,Ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα,νομικά, Λογιστικά-Φοροτεχνικά-νομοθεσίεςόλα τα νέα για τις τράπεζες και τα δάνεια (στεγαστικό δάνειο-επαγγελματικό-καταναλωτικό), οικοδομοτεχνικά,Αναπτυξιακά προγράμματατουρισμός ,τοπία ,Κρήτη , Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι, Ηθη και έθιμα της Κρήτης,Προκηρύξεις θέσεων, οδηγός αγοράς Ρέθυμνο Κρήτη δωρεάν, real estate στο Ρέθυμνο Κρήτη(αγοροπωλησίες)υγιεία ομορφιά, ομοιπαθητική, γυναίκα,μόδα, Προσφορές ασφάλειών αυτοκινήτωνλογιστής Ρέθυμνο , λογιστικό Γραφείο του Γιώργου Κατικά λογιστής, νέα από Ρέθυμνο και πολιτική, ανέκδοτα, όλα τα Καυτά τα πικάντικα τα χαζά και τα αληθινά του Rnews.gr,Παραδοσιακό Ξενοδοχείο,γνωριμίες σχέχεις φλερτ χωρισμός,Σύμβουλοι Επιχειρήσεων,Πρακτορείο Ασφαλειών Ρέθυμνο κρήτη