Οικονομικά νέα

Εκτύπωση
Η Σητεία είναι η ανατολικότερη πόλη της Κρήτης. Βρίσκεται σε απόσταση 70 χλμ. από τον Άγιο Νικόλαο και διατηρεί την παραδοσιακή της ταυτότητα. Είναι κτισμένη σε μια πανέμορφη τοποθεσία, γύρω από τον ομώνυμο κόλπο. Η ιστορία της πόλης χάνεται στα βάθη των αιώνων. Την Μινωική εποχή στην ίδια θέση άκμασε η πόλη Ητεία, το λιμάνι της αρχαίας Πραισού. Η Ητεία ήταν η πατρίδα του φιλόσοφου Μύσωνα, ο οποίος ήταν ένας από τους επτά σοφούς της αρχαιότητας. Την Βυζαντινή περίοδο αποτέλεσε έδρα επισκοπής. Τότε στην ευρύτερη περιοχή της Σητείας ιδρύθηκαν πολλά μοναστήρια και ναοί, που έχουν συνδεθεί με την ιστορία του τόπου. Οι Ενετοί έκτισαν το Φρούριο Καζάρμα στα ανατολικά της πόλης, το οποίο καταστράφηκε από σεισμό αλλά και πειρατικές επιδρομές. Τα ερείπιά του μαρτυρούν τα δεινά που υπέστη κατά το μακραίωνο ταξίδι του. Η Σητεία είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του Βιτσέντζου Κορνάρου, του ποιητή του Ερωτόκριτου. Στην παραλιακή οδό θα δείτε το μνημείο που έχουν στήσει προς τιμή του μεγάλου ποιητή που με το έργο του δόξασε την Κρήτη. Σήμερα, η Σητεία είναι μια σύγχρονη πόλη, με έντονα παραδοσιακά στοιχεία. Έχει πολύ καλές τουριστικές υποδομές, ενώ οι κάτοικοι διακρίνονται για την φιλοξενία τους. Με αφετηρία τη Σητεία μπορείτε να γνωρίσετε τα χωριά, τις μαγευτικές παραλίες και τα σημαντικά αξιοθέατα της ανατολικής Κρήτης. Αν θέλετε να κολυμπήσετε η οργανωμένη παραλία της Σητείας, βραβευμένη με τη Γαλάζια Σημαία, προσφέρει όλες τις ανέσεις και πολλές επιλογές για θαλάσσια σπορ στους λουόμενους.


« επιστροφή στη κατηγορία Λασίθι (Αγιος Νικόλαος)
Rnews.gr Πηγή ενημέρωσης για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη.Ενημερωμένο με τα ποιο αξιόλογα νέα της επικαιρότητας που αφορούν την οικονομία,την Ελλάδα,την Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Στο Rnews.gr μπορείται να βρείτε άρθρα που αφορούν ,
το Χρηματιστήριο Χρηματιστηριακά -επενδυτικά νέα,Ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα,νομικά, Λογιστικά-Φοροτεχνικά-νομοθεσίεςόλα τα νέα για τις τράπεζες και τα δάνεια (στεγαστικό δάνειο-επαγγελματικό-καταναλωτικό), οικοδομοτεχνικά,Αναπτυξιακά προγράμματατουρισμός ,τοπία ,Κρήτη , Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι, Ηθη και έθιμα της Κρήτης,Προκηρύξεις θέσεων, οδηγός αγοράς Ρέθυμνο Κρήτη δωρεάν, real estate στο Ρέθυμνο Κρήτη(αγοροπωλησίες)υγιεία ομορφιά, ομοιπαθητική, γυναίκα,μόδα, Προσφορές ασφάλειών αυτοκινήτωνλογιστής Ρέθυμνο , λογιστικό Γραφείο του Γιώργου Κατικά λογιστής, νέα από Ρέθυμνο και πολιτική, ανέκδοτα, όλα τα Καυτά τα πικάντικα τα χαζά και τα αληθινά του Rnews.gr,Παραδοσιακό Ξενοδοχείο,γνωριμίες σχέχεις φλερτ χωρισμός,Σύμβουλοι Επιχειρήσεων,Πρακτορείο Ασφαλειών Ρέθυμνο κρήτη