Οικονομικά νέα

Εκτύπωση
Νέο νοσοκομείο σε έκταση του Π.Κ.

 

Με ικανοποίηση και αισιοδοξία αντιμετώπισαν οι βουλευτές του νομού την είδηση για τη θετική ανταπόκριση της Συγκλήτου στο αίτημα για παραχώρηση εκτάσεων του Πανεπιστημίου, προκειμένου να κατασκευαστεί νέο νοσοκομείο στο Ρέθυμνο. Βέβαια, αναμένεται η συγκεκριμένη πρόταση της επιτροπής της Συγκλήτου σχετικά με τα "ανταλλάγματα" που θα ζητήσει το Πανεπιστήμιο, ωστόσο τόσο η κ. Όλγα Κεφαλογιάννη όσο και ο κ. Ηλίας Λαμπίρης εκτιμούν ότι το πρώτο και σημαντικότερο βήμα έγινε και δηλώνουν αισιόδοξοι για τη συνέχεια. Η κ. Κεφαλογιάννη επανέλαβε το ιστορικό της διαδικασίας, λέγοντας πως η κυβέρνηση της Ν.Δ., με τον τότε υπουργό υγείας Νικήτα Κακλαμάνη, πριν τρία χρόνια, είχε δεσμευτεί για την κατασκευή νέου νοσοκομείου στο Ρέθυμνο, αρκεί να βρεθεί ο οικοπεδικός χώρος.
«Τότε οι τεχνικές υπηρεσίες του υπουργείου είχαν επανειλημμένως επισκεφτεί το Ρέθυμνο και είχαν αποφασίσει πως ο καταλληλότερος χώρος είναι η έκταση στο Πανεπιστήμιο. Για αυτό και επιμείναμε για την παραχώρηση της έκτασης από το Πανεπιστήμιο», είπε χαρακτηριστικά η βουλευτής. Σημείωσε δε πως το πλέον σημαντικό στοιχείο στην προσπάθεια να πειστεί το Πανεπιστήμιο για την παραχώρηση ήταν ότι οι τοπικοί φορείς κινήθηκαν συντονισμένα και από κοινού.
«Επικεντρωθήκαμε στην προσπάθεια αυτή και αυτό είναι πολύ θετικό. Ελπίζω και οι Ρεθυμνιώτες να μπορούν να δουν θετικά ότι όλοι μαζί οι θεσμικοί φορείς του νομού προσπαθήσαμε να πείσουμε το Πανεπιστήμιο ότι η παραχώρηση της έκτασης είναι προς το συμφέρον του Ρεθύμνου, αλλά και της πανεπιστημιακής κοινότητας», δήλωσε η κ. Κεφαλογιάννη. «Είναι αντιληπτό», είπε η ίδια, «ότι το Πανεπιστήμιο χρειάζεται να έχει κάποια ανταπόδοση, περισσότερο σε ένα επίπεδο επιστημονικό, και αυτό ενδιαφέρει το Πανεπιστήμιο και εμάς». Τέλος, υπογράμμισε ότι το πρώτο θετικό βήμα έγινε και αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία «είναι δική μας δουλειά, της κυβέρνησης, αυτό το νέο νοσοκομείο να προχωρήσει».
Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ηλίας Λαμπίρης υπογράμμισε πως όταν οι φορείς διεκδικούν ενωμένοι κάτι, τότε οι πιθανότητες επίτευξης του στόχου είναι πολύ περισσότερες, όπως στην περίπτωση της παραχώρησης των εκτάσεων για τις οποίες υπήρξε η θετική ανταπόκριση.



« επιστροφή στη κατηγορία Σφηνάκια ειδήσεων από Ρέθυμνο
Rnews.gr Πηγή ενημέρωσης για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη.Ενημερωμένο με τα ποιο αξιόλογα νέα της επικαιρότητας που αφορούν την οικονομία,την Ελλάδα,την Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Στο Rnews.gr μπορείται να βρείτε άρθρα που αφορούν ,
το Χρηματιστήριο Χρηματιστηριακά -επενδυτικά νέα,Ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα,νομικά, Λογιστικά-Φοροτεχνικά-νομοθεσίεςόλα τα νέα για τις τράπεζες και τα δάνεια (στεγαστικό δάνειο-επαγγελματικό-καταναλωτικό), οικοδομοτεχνικά,Αναπτυξιακά προγράμματατουρισμός ,τοπία ,Κρήτη , Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι, Ηθη και έθιμα της Κρήτης,Προκηρύξεις θέσεων, οδηγός αγοράς Ρέθυμνο Κρήτη δωρεάν, real estate στο Ρέθυμνο Κρήτη(αγοροπωλησίες)υγιεία ομορφιά, ομοιπαθητική, γυναίκα,μόδα, Προσφορές ασφάλειών αυτοκινήτωνλογιστής Ρέθυμνο , λογιστικό Γραφείο του Γιώργου Κατικά λογιστής, νέα από Ρέθυμνο και πολιτική, ανέκδοτα, όλα τα Καυτά τα πικάντικα τα χαζά και τα αληθινά του Rnews.gr,Παραδοσιακό Ξενοδοχείο,γνωριμίες σχέχεις φλερτ χωρισμός,Σύμβουλοι Επιχειρήσεων,Πρακτορείο Ασφαλειών Ρέθυμνο κρήτη