Οικονομικά νέα

Εκτύπωση

ΑΡΧΙΚΗ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
ΤΑΒΕΡΝΕΣ
ΤΟΠΙΑ
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ
ΧΩΡΙΑ
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΑΚΟ
ΘΕΣΕΙΣ & ΑΠΟΨΕΙΣ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ


Ενετικό λιμάνι  στο Ρέθυμνο



   Ξεκινώντας από το μικρό ενετικό λιμάνι στο Ρέθυμνο μπορούμε να θαυμάσουμε τον λιμενοβραχίονα που κάποτε προστάτευε το λιμάνι και φτιάχτηκε από τους Ενετούς τον 13ο αιώνα. Ο μικρός βενετσιάνικος λιμενοβραχίονας με τον ψηλό τοίχο κατάφερε με αξιοπρέπεια να αντιμετωπίσει τα αγριεμένα κύματα του Κρητικού Πελάγους και να βγεί αλώβητος από την δυσκολη μάχη. Πραγματικά εντυπωσιάζει η άριστη κατάσταση στην οποία διατηρείται παρ? όλο που έχουν περάσει τόσοι αιώνες. Σήμερα εξωτερικά από αυτόν υπάρχει ένας πολύ μεγαλύτερος λιμενοβραχίονας κι ένα νέο λιμάνι, απ? όπου φεύγουν τα επιβατικά πλοία από το Ρέθυμνο για Πειραιά και Σαντορίνη.

    Στην άκρη του λιμενοβραχίονα στέκεται επιβλητικά ο φάρος, που όμως δεν είναι κι αυτός βενετσιάνικος, αλλά κτίστηκε από τους Τούρκους μετά τον 17ο αιώνα.

   Κατά μήκος του λιμανιού από τη μεριά της πόλης του Ρεθύμνου, εκεί που σήμερα στεγάζονται πολυάριθμες ψαροταβέρνες, η ομοιομορφία των προσόψεών των κτιριίων συνδυάζεται αρμονικά με το αρχικά ενετικά κτίρια και τις μεταγενέστερες τούρκικες προσθήκες σε ένα γραφικό σύνολο.

   Το ενετικό λιμάνι του Ρεθύμνου δεν φιλοξενεί πια βενετσιάνικες γαλέρες και τούρκικα πολεμικά πλοία, αλλά οι ψαρόβαρκες που λικνίζονται στα νερά του δημιουργούν μια όμορφη και γαλήνια εικόνα. Το λιμάνι σφύζει από ζωή το καλοκαίρι, όταν οι ταβέρνες βγάζουν τα τραπέζια έξω και προσκαλούν τους περαστικούς να καθίσουν για να απολαύσουν την κουζίνα τους, ελληνική ή ξένη.

   Από το Ρέθυμνο ξεκινούν μικρά πλοία για ημερήσιες εκδρομές στις γειτονικές παραλίες. Κάποια από αυτά είναι φτιαγμένα σαν παλιά ξύλινα ιστιοφόρα και συμπληρώνουν την νοσταλγική αίσθηση που προσφέρει το βενετσιάνικο λιμάνι.

   Το χειμώνα η εικόνα στο Ρέθυμνο και το παλιό λιμάνι είναι διαφορετική. Οι τουρίστες απουσιάζουν και μαζί τους κλείνουν οι περισσότερες ταβέρνες. Στο καφέ όμως στην άκρη του λιμανιού, που μένει ανοικτό χειμώνα - καλοκαίρι, ντόπιοι και φοιτητές απολαμβάνουν τις χειμωνιάτικες λιακάδες.

   Το ενετικό λιμάνι του Ρεθύμνου είναι ιδανικό σημείο για να ξεκινήσετε μια βόλτα στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου ή να επισκεφτείτε το ενετικό φρούριο Φορτέτζα.



« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο
Rnews.gr Πηγή ενημέρωσης για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη.Ενημερωμένο με τα ποιο αξιόλογα νέα της επικαιρότητας που αφορούν την οικονομία,την Ελλάδα,την Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Στο Rnews.gr μπορείται να βρείτε άρθρα που αφορούν ,
το Χρηματιστήριο Χρηματιστηριακά -επενδυτικά νέα,Ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα,νομικά, Λογιστικά-Φοροτεχνικά-νομοθεσίεςόλα τα νέα για τις τράπεζες και τα δάνεια (στεγαστικό δάνειο-επαγγελματικό-καταναλωτικό), οικοδομοτεχνικά,Αναπτυξιακά προγράμματατουρισμός ,τοπία ,Κρήτη , Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι, Ηθη και έθιμα της Κρήτης,Προκηρύξεις θέσεων, οδηγός αγοράς Ρέθυμνο Κρήτη δωρεάν, real estate στο Ρέθυμνο Κρήτη(αγοροπωλησίες)υγιεία ομορφιά, ομοιπαθητική, γυναίκα,μόδα, Προσφορές ασφάλειών αυτοκινήτωνλογιστής Ρέθυμνο , λογιστικό Γραφείο του Γιώργου Κατικά λογιστής, νέα από Ρέθυμνο και πολιτική, ανέκδοτα, όλα τα Καυτά τα πικάντικα τα χαζά και τα αληθινά του Rnews.gr,Παραδοσιακό Ξενοδοχείο,γνωριμίες σχέχεις φλερτ χωρισμός,Σύμβουλοι Επιχειρήσεων,Πρακτορείο Ασφαλειών Ρέθυμνο κρήτη