Οικονομικά νέα

Εκτύπωση
ΑΡΧΙΚΗ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
ΤΑΒΕΡΝΕΣ
ΤΟΠΙΑ
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ
ΧΩΡΙΑ
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΑΚΟ
ΘΕΣΕΙΣ & ΑΠΟΨΕΙΣ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ13000 ΠΑΙΔΙΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ


Κάθε χρόνο διακομίζονται τραυματισμένα στο νοσοκομείο περίπου 13000 παιδιά έως 14 χρονών. Και το χειρότερο είναι ότι σχεδόν τα μισά είναι χτυπημένα στο κεφάλι.
Τα περισσότερα ατυχήματα με ποδήλατα συμβαίνουν στα μεγάλα αστικά κέντρα,
γεγονός που αποδίδεται στο ότι τα παιδιά αναγκάζονται να κινούνται με τα ποδήλατά τους σε χώρους εντελώς ακατάλληλους. Αρκετά όμως συμβαίνουν και στο οδικό δίκτυο, αυτά είναι τα σοβαρότερα από όλα, απαιτούν μακροχρόνια νοσηλεία και συχνά προκαλούν μόνιμες βλάβες.

Τα παιδιά που κάνουν καθημερινά ποδήλατο είναι αυτά που διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο ατυχήματος. Στην πραγματικότητα ο κίνδυνος ατυχήματος είναι δεκαπλάσιος σε σχέση με τα παιδιά που χρησιμοποιούν περιστασιακά το ποδήλατο.
Και στα μεν και στα δε, ωστόσο, το κεφάλι είναι το σημείο του σώματος που τραυματίζεται συχνότερα, αφού κανένας σχεδόν ανήλικος ποδηλάτης στην χώρα μας δεν φοράει κράνος.

Αυτά είναι τα βασικά συμπεράσματα μιας νέας μελέτης την οποία εκπόνησε ομάδα ερευνητών, με επικεφαλής την αναπληρώτρια καθηγήτρια κα Ε.Πετρίδου, από το τμήμα Υγιεινής και επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η μελέτη βασίσθηκε σε στοιχεία από την βάση δεδομένων τεσσάρων νοσοκομείων, στην οποία καταγράφονται όλοι οι τραυματίες που διακομίζονται στα νοσοκομεία αυτά, μαζί με στοιχεία για τις συνθήκες, το είδος και τις συνέπειες του τραυματισμού. Η βάση καλύπτει το 29% του παιδικού πληθυσμού στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών και το 2,2% των παιδιών στην υπόλοιπη χώρα.
Οι ερευνητές ανέλυσαν 2711 ατυχήματα με ποδήλατο που καταγράφηκαν στα συγκεκριμένα νοσοκομεία την τριετία 1996-98 σε παιδιά ηλικίας έως 14 ετών, ενώ με ειδικούς μαθηματικούς τύπους υπολόγισαν πως ο ετήσιος αριθμός των παιδιών που τραυματίζονται είναι 12885.

Το 8% των ατυχημάτων συνέβησαν στο οδικό δίκτυο, ενώ τα υπόλοιπα κυρίως σε πλατείες, πάρκα, πεζόδρομους και αλάνες αστικών και αγροτικών περιοχών.
Στο 46,3% των περιπτώσεων, οι τραυματισμοί αφορούσαν το κεφάλι, με το ένα στα τέσσερα παιδιά να έχει ανοιχτές πληγές στο πρόσωπο .
« Από τα στοιχεία μας προκύπτει ότι η χρήση των ποδηλάτων από παιδιά στο οδικό δίκτυο των πόλεων είναι περιορισμένη επειδή δεν υπάρχει η απαιτούμενη υποδομή, όπως οι ειδικές λωρίδες στα πεζοδρόμια για ποδηλάτες» σχολιάζει η κα Πετρίδου, «ταυτόχρονα, όμως διαπιστώνουμε ότι σε σημαντικό αριθμό ατυχημάτων αιτία είναι η έλλειψη εκπαίδευσης των παιδιών και Παιδείας των μεγάλων, τα παιδιά δεν φορούν προστατευτικά και τρέχουν απρόσεκτα ανάμεσα στον κόσμο ή σε επικίνδυνους χώρους, ενώ οι οδηγοί οχημάτων συμπεριφέρονται σαν να τους ανήκει ο δρόμος.»

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ


* Να φοράτε πάντα κράνος!!!!

* Να τηρείται τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας

*Να οδηγείται πάντα στην δεξιά πλευρά του δρόμου

* Το βράδυ να φοράτε ανοιχτόχρωμα ή φωσφορίζοντα ρούχα

* Βάλτε στις ακτίνες του ποδηλάτου φωσφορίζοντα σήματα

* Φροντίστε να διαθέτει το ποδήλατο φώτα πορείας μπρος και πίσω

* Να ελέγχετε τακτικά την κατάσταση του ποδηλάτου,ιδιαίτερα των φρένων και των ελαστικών

* Να στρίβετε σηκώνοντας το αριστερό χέρι για να ενημερώνονται οι άλλοι οδηγοί

ΑΟ ΠΗΓΑΣΟΣ ΤΜΗΜΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ / ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ / ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ


« επιστροφή στη κατηγορία Ποδηλασία στο Ρέθυμνο Κρήτης
Rnews.gr Πηγή ενημέρωσης για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη.Ενημερωμένο με τα ποιο αξιόλογα νέα της επικαιρότητας που αφορούν την οικονομία,την Ελλάδα,την Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Στο Rnews.gr μπορείται να βρείτε άρθρα που αφορούν ,
το Χρηματιστήριο Χρηματιστηριακά -επενδυτικά νέα,Ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα,νομικά, Λογιστικά-Φοροτεχνικά-νομοθεσίεςόλα τα νέα για τις τράπεζες και τα δάνεια (στεγαστικό δάνειο-επαγγελματικό-καταναλωτικό), οικοδομοτεχνικά,Αναπτυξιακά προγράμματατουρισμός ,τοπία ,Κρήτη , Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι, Ηθη και έθιμα της Κρήτης,Προκηρύξεις θέσεων, οδηγός αγοράς Ρέθυμνο Κρήτη δωρεάν, real estate στο Ρέθυμνο Κρήτη(αγοροπωλησίες)υγιεία ομορφιά, ομοιπαθητική, γυναίκα,μόδα, Προσφορές ασφάλειών αυτοκινήτωνλογιστής Ρέθυμνο , λογιστικό Γραφείο του Γιώργου Κατικά λογιστής, νέα από Ρέθυμνο και πολιτική, ανέκδοτα, όλα τα Καυτά τα πικάντικα τα χαζά και τα αληθινά του Rnews.gr,Παραδοσιακό Ξενοδοχείο,γνωριμίες σχέχεις φλερτ χωρισμός,Σύμβουλοι Επιχειρήσεων,Πρακτορείο Ασφαλειών Ρέθυμνο κρήτη