Οικονομικά νέα

Εκτύπωση
ΑΡΧΙΚΗ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
ΤΑΒΕΡΝΕΣ
ΤΟΠΙΑ
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ
ΧΩΡΙΑ
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΑΚΟ
ΘΕΣΕΙΣ & ΑΠΟΨΕΙΣ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ



Το ποδήλατο ως interface

Η λέξη interface που αποδίδεται στα ελληνικά ως διεπαφή , έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας τελευταίως.Αφορμή για αυτό είναι η ολοένα αυξανόμενη χρήση υπολογιστών και ηλεκτρονικών συσκευών. Η έννοια της διεπαφής αναφέρεται συνήθως στην αλληλεπίδραση και επικο0ινωνία του ανθρώπου με τις μηχανές, χρησιμοποιώντας κουμπιά, πληκτρολόγια , οθόνες κλπ. Λίγοι φαντάζομαι θα χρησιμοποιούσαν τον όρο διεπαφή για να αναφερθούν στο ποδήλατο. Αν όμως το σκεφτούμε λίγο, συνειδητοποιούμε ότι το ποδήλατο συνιστά ένα σύνολο από διεπαφές, όπως τιμόνι , σέλα , πετάλια , ταχύτητες . Αλλά και το ποδήλατο ως σύνολο αποτελεί ένα ολοκληρωμένο interface, που επιτρέπει την μετακίνηση σε μικρές ή μεγάλες αποστάσεις με τρόπο απλό κ αποδοτικό και ταυτόχρονα προκαλεί ευχάριστα συναισθήματα.
Εκείνο το στοιχείο που ξεχωρίζει ιδιαίτερα στην περίπτωση του ποδηλάτου, είναι η έντονη υλικότητα που το χαρακτηρίζει. Στο ποδήλατο ο ρόλος των υλικών είναι καθοριστικός και η αίσθηση υλικότητας ουσιώδης. Όποιος έχει χρησιμοποιήσει ποδήλατο γνωρίζει πως το σώμα του ποδηλάτη βρίσκεται σε μια πολύπλοκη σχέση με το δίτροχο όχημα , στην οποία συμμετέχουν όλες οι αισθήσεις.Ποδήλατο και ποδηλάτης συνιστούν ένα ενιαίο σύνολο που κινείται , επιταχύνει , στρέφεται , ελίσσεται , σταματάει σιγά - σιγά ή φρενάρει απότομα , ξεκινάει ξανά κοκ
Ποδηλατώντας και διασχίζοντας το δημόσιο χώρο , ο καθένας μας αλληλεπιδρά με το περιβάλλον, δέχεται ερεθίσματα , αισθάνεται , σκέφτεται και απολαμβάνει. Το ποδήλατο επιτρέπει ελευθερία κινήσεων και χειρισμών κι έτσι μπορεί κανείς ανάλογα με τις ανάγκες του, το ταπεραμέντο του ή τις συνθήκες που επικρατούν , να οδηγήσει πιο αργά , πιο γρήγορα , πιο δυναμικά , πιο παιχνιδιάρικα, πιο επικύνδινα , ακόμα και να αναπτύξει ένα προσωπικό στυλ. Άνθρωπος και αντικείμανο συνεργάζονται αρμονικά.
Επιπλέον , η σχέση του κάθε ανθρώπου με το ποδήλατο μπορεί να ανανεώνεται συνεχώς , όσο κανείς ποδηλατεί και αποκτά νέες εμπειρίες.
Το ποδήλατο, αν και είναι ένα προιόν που γεννήθηκε σε μια τεχνολογικά πρώιμη εποχή και έχει μια ιστορία πολλών δεκαετιών, διατηρεί αλλά και ανανεώνει το ενδιαφέρον του κοινού για αυτό και τελικά αποτελεί ένα σύνθετο interface, επιτυχημένο όσο λίγα στην ιστορία του υλικού μας πολιτισμού.


« επιστροφή στη κατηγορία Ποδηλασία στο Ρέθυμνο Κρήτης
Rnews.gr Πηγή ενημέρωσης για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη.Ενημερωμένο με τα ποιο αξιόλογα νέα της επικαιρότητας που αφορούν την οικονομία,την Ελλάδα,την Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Στο Rnews.gr μπορείται να βρείτε άρθρα που αφορούν ,
το Χρηματιστήριο Χρηματιστηριακά -επενδυτικά νέα,Ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα,νομικά, Λογιστικά-Φοροτεχνικά-νομοθεσίεςόλα τα νέα για τις τράπεζες και τα δάνεια (στεγαστικό δάνειο-επαγγελματικό-καταναλωτικό), οικοδομοτεχνικά,Αναπτυξιακά προγράμματατουρισμός ,τοπία ,Κρήτη , Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι, Ηθη και έθιμα της Κρήτης,Προκηρύξεις θέσεων, οδηγός αγοράς Ρέθυμνο Κρήτη δωρεάν, real estate στο Ρέθυμνο Κρήτη(αγοροπωλησίες)υγιεία ομορφιά, ομοιπαθητική, γυναίκα,μόδα, Προσφορές ασφάλειών αυτοκινήτωνλογιστής Ρέθυμνο , λογιστικό Γραφείο του Γιώργου Κατικά λογιστής, νέα από Ρέθυμνο και πολιτική, ανέκδοτα, όλα τα Καυτά τα πικάντικα τα χαζά και τα αληθινά του Rnews.gr,Παραδοσιακό Ξενοδοχείο,γνωριμίες σχέχεις φλερτ χωρισμός,Σύμβουλοι Επιχειρήσεων,Πρακτορείο Ασφαλειών Ρέθυμνο κρήτη