Οικονομικά νέα

Εκτύπωση

ΑΡΧΙΚΗ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
ΤΑΒΕΡΝΕΣ
ΤΟΠΙΑ
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ
ΧΩΡΙΑ
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΑΚΟ
ΘΕΣΕΙΣ & ΑΠΟΨΕΙΣ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ


 Ανδρική Κρητική Ενδυμασία

 

Η ανδρική Κρητική ενδυμασία είναι μια απο τις ωραιότερες ενδυμασίες σε όλη την ελλάδα . Κατασκευάζεται απο τσόχα ανοιχτού μπλέ και αποτελείτε απο τα παρακάτω τεμάχια :
Την Κρητική βράκα , τσόχινη, κεντητή με γαϊτάνι στη ραφή
Το άσπρο υποκάμισο , που σε περίπτωση πένθους φοράνε μαύρο.
Το γελέκι και το μεϊντάνι, κεντημένο με πολλά γαϊτάνια και τρεχήλια , τα λεγόμενα χάρτζα τα οποία φοριούνται συνήθως πάνω απο το πουκάμισο.
Την ζώνη , όπου έχει μάκρος περίπου 5 εώς και 6 περίπου μέτρα , τυλίγεται γύρω απο τη μέση και συνήθως έχει χρώμα ερυθρό .
Το κρουσσάτο κεφαλομάντηλο , ονομάζεται έτσι επειδή έχει κροσσούς , τυλίγεται με δεξιοτεχνία γύρω απο το κεφάλι όπου τα τα κρόσια πέφτουν πάνω στο κούτελο .
Τα καρτσόνια, είναι πλεκτές κάλτσες μαύρου χρώματος .
Τα στιβάνια ,άσπρα απο βακέττα το καλοκαίρι , μαύρα απο δέρμα το χειμώνα .
Την καδένα , Είναι μεγάλη ασημένια με φλουράκια. Κρέμεται απο το λαιμό ή απο κομβιοδοχή του γιλέκου , πρό του στήθους. Προορίζεται για ρολόι το οποίο τοποθετείτε στη τσέπη του γιλέκου ή κρύβεται στη ζώνη.
Το χαρακτηριστικό μαχαίρι το οποίο είναι περίτεχνα σκαλισμένο και η λαβή του έχει δημιουργηθεί απο κόκκαλο , ή απο κέρατο κρυγιού . Τοποθετείτε λοξά σε μιά απο τις πτυχές της ζώνης.
Το καππότο, αποτελεί χειμερινό συμπλήρωμα ενδυμασίας , μιά και είναι κοντο , και φέρει στο πίσω μέρος κουκούλα
 « επιστροφή στη κατηγορία Ηθη Εθιμα Πολιτισμός της Κρήτης
Rnews.gr Πηγή ενημέρωσης για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη.Ενημερωμένο με τα ποιο αξιόλογα νέα της επικαιρότητας που αφορούν την οικονομία,την Ελλάδα,την Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Στο Rnews.gr μπορείται να βρείτε άρθρα που αφορούν ,
το Χρηματιστήριο Χρηματιστηριακά -επενδυτικά νέα,Ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα,νομικά, Λογιστικά-Φοροτεχνικά-νομοθεσίεςόλα τα νέα για τις τράπεζες και τα δάνεια (στεγαστικό δάνειο-επαγγελματικό-καταναλωτικό), οικοδομοτεχνικά,Αναπτυξιακά προγράμματατουρισμός ,τοπία ,Κρήτη , Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι, Ηθη και έθιμα της Κρήτης,Προκηρύξεις θέσεων, οδηγός αγοράς Ρέθυμνο Κρήτη δωρεάν, real estate στο Ρέθυμνο Κρήτη(αγοροπωλησίες)υγιεία ομορφιά, ομοιπαθητική, γυναίκα,μόδα, Προσφορές ασφάλειών αυτοκινήτωνλογιστής Ρέθυμνο , λογιστικό Γραφείο του Γιώργου Κατικά λογιστής, νέα από Ρέθυμνο και πολιτική, ανέκδοτα, όλα τα Καυτά τα πικάντικα τα χαζά και τα αληθινά του Rnews.gr,Παραδοσιακό Ξενοδοχείο,γνωριμίες σχέχεις φλερτ χωρισμός,Σύμβουλοι Επιχειρήσεων,Πρακτορείο Ασφαλειών Ρέθυμνο κρήτη