Οικονομικά νέα

Εκτύπωση

ΑΡΧΙΚΗ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
ΤΑΒΕΡΝΕΣ
ΤΟΠΙΑ
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ
ΧΩΡΙΑ
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΑΚΟ
ΘΕΣΕΙΣ & ΑΠΟΨΕΙΣ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

 Γυναικεία Κρητική Ενδυμασία

 

Η Γυναικεία Κρητικήενδυμασία ξεχωρίζει και αυτή με το δικό της τρόπο , μιά και όπως βλέπεται και στην εικόνα παρακάτω πόσο ξομπλιαστή είναι .
Η Γυναικεία ενδυμασία αποτελείτε απο τα παρακάτω :
Το σαλβάρι , μακρυά βράκα απο χοντρό βαμβακερό ύφασμα .
Την ποκαμίσα, επίσης απο χοντρό ύφασμα
Την σάρτζα , φούστα χρώματος ερυθρού , με χρυσοκέντητη ταινία σηκωμένη εμπρός και πλαγίως.
Την ποδιά , Είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα . Μικρή απο λευκόν υφαντό κεντημένη απο πολλά χρώματα ( σε κυριαρχεία είναι το κόκκινο) και κροσσωτή.
Την ζώνη , χρώματος ερυθρού , συνήθως απο μαλλί , και καλύπτει το σύνολο της μέσης .
Λευκές κάλτσες .
Μαύρα υποδήματα .
Τον διαφανή σκούφο .
Το μανδήλι , χρώματος ερυθρού με κίτρινο κρόσσι .
Απο το λαιμό προς το στήθος φοράνε γιορτάνια , με χρυσά φλουριά , και σταυρό με πολύχρωμα συνήθως πετράδια .
Στη ζώνη , τοποθετείτε το μαχαίρι , όπως και στην ανδρική ενδυμασία , συμβολίζοντας έτσι την τιμή αλλά και τη δύναμη άμυνας.« επιστροφή στη κατηγορία Ηθη Εθιμα Πολιτισμός της Κρήτης
Rnews.gr Πηγή ενημέρωσης για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη.Ενημερωμένο με τα ποιο αξιόλογα νέα της επικαιρότητας που αφορούν την οικονομία,την Ελλάδα,την Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Στο Rnews.gr μπορείται να βρείτε άρθρα που αφορούν ,
το Χρηματιστήριο Χρηματιστηριακά -επενδυτικά νέα,Ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα,νομικά, Λογιστικά-Φοροτεχνικά-νομοθεσίεςόλα τα νέα για τις τράπεζες και τα δάνεια (στεγαστικό δάνειο-επαγγελματικό-καταναλωτικό), οικοδομοτεχνικά,Αναπτυξιακά προγράμματατουρισμός ,τοπία ,Κρήτη , Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι, Ηθη και έθιμα της Κρήτης,Προκηρύξεις θέσεων, οδηγός αγοράς Ρέθυμνο Κρήτη δωρεάν, real estate στο Ρέθυμνο Κρήτη(αγοροπωλησίες)υγιεία ομορφιά, ομοιπαθητική, γυναίκα,μόδα, Προσφορές ασφάλειών αυτοκινήτωνλογιστής Ρέθυμνο , λογιστικό Γραφείο του Γιώργου Κατικά λογιστής, νέα από Ρέθυμνο και πολιτική, ανέκδοτα, όλα τα Καυτά τα πικάντικα τα χαζά και τα αληθινά του Rnews.gr,Παραδοσιακό Ξενοδοχείο,γνωριμίες σχέχεις φλερτ χωρισμός,Σύμβουλοι Επιχειρήσεων,Πρακτορείο Ασφαλειών Ρέθυμνο κρήτη